VIGYÁZAT! Szubjektív vélemény a CS:GO Battle Royale módjáról

VIGYÁZAT! Szubjektív vélemény a CS:GO Battle Royale módjáról

Nem tetszeleg megváltó szerepben, de nem is frusztrál halálra! CS:GO Danger Zone tesztünk!

December 6-án a nagyérdemű előtt is napvilágot látott a CS:GO saját battle royale módja (továbbiakban BR), vagyis a Danger Zone. Sokakban, így bennünk is felmerült a kérdés, hogy a látszólag már telített piacon, hoz-e bármilyen újdonságot a Counter-Strike túlélősdi. 

A pálya kialakítása első látásra jóval kisebb, mint a hagyományos BR játékokban, –bár az igaz, hogy azokban a járművek használhatóságával teszik értelmessé, hogy akkorák legyenek a territoriumok amekkorák. Nos, a szállítóeszközöket nyilván kihagyták a módból, de egyébként sem volt soha kelléke a CS-nek a járgány használat.

Veled együtt csupán 16 fő küzd a túlélésért, –ami valljuk be elég alacsony szám. Tehát, ha végül győzedelmeskedsz, akkor se nagyon tarthat tovább egy kör 15 percnél. Ez mindenképpen jó pont, hiszen a mai trendeknek megfelelően reagált a Valve, nemcsak a BR mód bevezetésével, de a hosszának optimalizálásával is. A sokszor frusztráló 45-50 perces matchmakinget a felválthatja 3-4 BR meccs, ami különböző eredményt hozhat, de legalább az lehet a hozzáállása a casual játékosnak, hogy 

"Ha veszítek egy mm-en, akkor 45-50 percet is bukhatok az értékes szabadidőből, míg ezalatt 3-4 kör BR-t letolok, amik különböző végkifejletekkel szolgálhatnak!"

A CS:GO egyértelműen a prémium FPS kategóriába esik, így a BR játékok egyik nagyon fontos sajátosságát, a lövések, a hitek "bugosságát" áthidalja. Természetesen régi nóta, hogy a CS-ben sem olyan jó a hitreg “ésatöbbi”, de még így is évtizedes viszonylatban beszélünk sikeres FPS-ről, –szóval maradjunk annyiban, hogy ebben még mindig az egyik legelső a sorban.

A többi BR játékhoz képest itt főleg pénzt és némi eszközt (kevlár, pisztoly, kalapács, töltény stb.) találunk. Az összekanalazott pénzekből lehet felszerelést és fegyvereket vásárolni, amit egy drón hoz el nekünk. A dobozt ezután valamilyen eszközzel vagy öklözéses technikával kell kikényszeríteni belőle a mindenféle földi jót. Vannak különlegesebb ládák, –amiket ököllel nem, de bármilyen feszítővassal kinyithatunk–, és valamilyen erősebb fegyvert találunk benne.

Túl sok töltényre ne számítsunk, ami elsőre frusztráló lehet, végülis a BR módból kifolyólag ez indokolt. Nem lövöldözhetsz agyba főbe, tanulj meg spórolni! Természetesen, ha sok időt töltünk loot keresgéléssel, azért fel lehet tankolni 2 egész tárat is. A drónra visszatérve: ugye mondanom sem kell, hogy mennyire zavaró, amikor körülötted repked egy kis sz*rzsák, ami adott esetben felfedi a hollétedet, és ha esetleg domboldalra esik a csomag, akkor futhatsz utána, mint a bolond, hogy végül az ellenfél orvul lelőjön.

Plusz pénzért menekíthetünk ki többek között hostage-t is, vagy telepíthetünk bombát, amire sok időnk és lehetőségünk nem nagyon lesz a folyamatosan szűkülő kör és ellenfelek miatt, de azért funnak nem rossz. Ha már nagy Danger Zone profi vagy, akkor ezekkel is próbálkozhatsz! 

A tablet megér még egy misét, –ami először szokatlan, de aztán rájössz, hogy ő a legjobb barátod, ugyanis tartalmazza a minimapot, illetve sárgán mutatja az ellenfelek lehetséges hollétét. Természetesen csak területre mutat rá, ahol megannyi ház, és titkos folyosó lehet, –de legalább van némi fogalmad arról, hogy merre vagy arccal, és hogy merre kéne keresni a balhét.

Összességében egy időben és térben jól optimalizált mód, tehát kellemes szórakozás lesz a Danger Zone! Továbbra is csak egy plusz játékmódról beszélünk, –így nem fogja ugyanazt a tartalmi mennyiséget és szintet hozni, mint a PUBG vagy a Blackout–, de ennek ellenére mindenkinek szívesen ajánljuk, főleg azoknak, akik nincsenek lenyűgözve a BR játékmódoktól!

Kövess Minket!