907.500 aranyat lőttek össze maguknak a magyar profik hétvégén!

907.500 aranyat lőttek össze maguknak a magyar profik hétvégén!

Egy kis ízelítő abból, hogy mire képesek valójában a legjobb magyar World of Tanks játékosok.

A múlt hétvégén két rangos World of Tanks bajnokságon is bizonyítottak a legelszántabb magyar tankászok. A II. Morphelo Bajnokság Tarczay csoportjának döntőjét követően, december második hétvégéjének szombatján a Pool csoport játékosaiért szoríthattunk, akiknek nemcsak a magyar 3on3 versenyen kellett bizonyítaniuk, hanem a 10. CW szezon bajnokság negyeddöntőjében is helyt kellett állniuk.

Az elődöntők lejátszása után a TRIGG játékosai a bajnokság helyszínéről vették fel a harcot a csoportjából első helyen kvalifikált NOMI együttese ellen, akiket az esélyeket meghazudtolva 4:1-es eredménnyel küldtek vissza a garázsba. Sok idejük nem volt a pihenésre, ugyanis szinte azonnal a bronzmérkőzés, illetve a döntő következett. A Morphelo kupát idén is a TriggR emelhette a magasba.

A magyar csapat számára azonban még koránt sem ért véget a küzdelem. A CW bajnokság elődöntőjére vasárnap délután került sor, ahol a második legerősebb európai klánnal, a CSA-val kellett felvenniük a harcot, akik végül összeszedett játékukkal a TRIGG fölé kerekedtek. A magyar csapat hétvégi teljesítményével 407.500 aranyat, és számos perifériát vágott zsebre.

Magyar csapat még sosem jutott ilyen messzire klán bajnokságon

A megfeszített tempó meghozta a kívánt eredményt, és a siker kapcsán felkerestünk Kovács "QYUN1QUE0" Vincét, a TRIGG egyik oszlopos tagját is, hiszen kíváncsiak voltunk, hogy mi kellett ehhez a bravúros eredményhez, mégis mi történt a CSA elleni meccsen, és hogy milyen tervekkel vágnak neki az új évnek.

Kezdésként mesélnél egy kicsit a csapatról? Az új e-sport formátumban nagyon sokan játszanak egyszerre, így talán kicsit követhetetlen az átlagos néző számára, hogy kik voltak ott pontosan.

A 15vs15-ös csapat a TRIGG azon játékosaiból áll, akik aktívak és SH-kon/CW-ken már bizonyítottak. 15 ember szabadideje olykor nehezen összeegyeztethető, ezért viszonylag sok cserénk is van a csapatban, valamint a csapat sem teljesen állandó. Kezdettől látszódott, hogy most egy igen erős csapat jött össze – köszönhető ez annak, hogy az összes top játékos ráért -, és úgy gondolom ez (különösen a NOMI ellen) meg is látszott.

Hogyan kell elképzelni a felkészülést egy ilyen versenyre? Igényel egyáltalán bármilyen gyakorlást számotokra a helytállás, vagy CW taktikákból megéltek?

Gyakorlásképp a rendszeres CW-ken kívül játszottunk 1-2 advance-t kizárólag a 15v15-ös csapatban levő TRIGG-esekkel, de a bajnokság szintjén, ráadásul ebben a formátumban elég nehéz gyakorlókat szervezni. Ekkora csapatoknál az egyéni teljesítmény véleményem szerint jóval kevesebbet nyom a latba, főleg az alap taktikákon és a helyzetek megfelelő reagálásán dől el a csata. kupát megelőzően készült több taktika minden lehetséges mapon mindkét oldalról, ez nagyjából 3-4 ember feladata volt.

A NOMI ellen különösen jól ment a szekér, és külső szemlélőként olyan volt látni az összecsapást, mintha előre tudtátok volna minden lépésüket. Ismertétek őket korábbról, a felállásból következtettetek, vagy egyszerűen csak jól jött ki a lépés?

Elég kiismerhető a NOMI játékstílusa, néhány streamük megnézése után pedig különösen átláthatóvá váltak terveik. A felállásuk ismeretében lényegében pontosan tudtuk, hogy mit akarnak, és ennek megfelelően már taktikai szinten megvertük őket. Ehhez még hozzájött az is, hogy a szombati LAN körülményeknek köszönhetően mindenki 100%-on játszott, így egyéni szinten sem volt probléma. (A csapatból 7 játékos a Morphelo Bajnokság döntőjéről játszotta a NOMI elleni meccseket.)

A másnapi CSA elleni mérkőzésen már egyértelműen nem voltatok formában. Megosztanál velünk erről némi háttérinfót?

Egyik legjobbunk és fő FC-nk, Dani2999 nem tudott részt venni a csatákon, ez már önmagában hátrány volt. Az előző napi meccsek és a Morphelo utáni fáradtság is szerepet játszott, illetve ellenfelünkből nem is igazán készültünk fel. Hozzá kell tenni azt is, hogy a CSA, de különösen a ROIDS jelenleg egész más szintet képviselnek ezeken a kupákon, mint a többi klán. Bár a csoportkörben elverte őket a NOMI, akiket később pedig mi, a CSA – mondjuk ki – sokkal erősebb nálunk.

Számítotok arra, hogy az eredményességet látva olyanok is csatlakoznak hozzátok, akik korábban valamilyen ok miatt távol maradtak a kompetitív játéktól?

Előbb-utóbb minden csapatot/klánt utolér az utánpótlás hiánya. Mi is egyre gyakrabban találjuk magunkat ezzel szemben, így reméljük akár ez, akár valami más meghozza a tehetséges játékosok kedvét a csatlakozáshoz.

Milyen célkitűzéssel vágtok neki 2019-nek?

A csapat nagy része anno ESL-ezett és hiányolja a rendszeres kompetitív játékot, így ezeken a kupákon biztosan el fogunk indulni. Első célnak például kitűzhetjük, hogy a jelenlegi negyediknél ne érjünk el rosszabb helyezést.

A TRIGG-gel tehát nemcsak a CW térképen érdemes számolni, de a különféle bajnokságokon is. A történet szerencsére itt még nem ért véget.

Kajzoo és Gosztonyi a ROIDS-szal verekedték magukat a döntőig

Míg a fenti ágon a TRIGG-ért szorítottunk, addig a ROIDS szép csendben végigverte az alsó ágat, hogy a döntőben a CSA ellen hozzák a kötelezőt. Gosztonyi "Gosztonyi_on_T1LT" Barnabás és Wagner "Kajzoo" Erik a ROIDS-szal elnyerték a fődíjat, így az 500.000 aranyat, ezenkívül fejenként 100 eurót és a WoT túlélő karkötőket, -és ne feledjük, hogy Kajzoot szombaton a Tornado elleni bemutató mérkőzésen is láthatjuk majd játszani a WG Fest arénájában.

Gratulálunk minden magyar játékosnak kiemelkedő teljesítményéért!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.