"Rengeteget jelentett számomra legyőzni egy olyan csapatot, ami nem hitt bennem" - TaZ interjú

2017 után újra a Pro League-ben a láthatjuk majd a Kinguin csapatát.

Bejutottak az EPL 9. szezonjába és az ESEA MDL 29. szezonjában is szépen szerepeltek a Kinguin játékosai, a Global Challenge elődöntőjét követően egy igazi lengyel veterán, Wiktor "TaZ" Wojtas volt a HLTV munkatársának beszélgetőpartnere. 

Tekintsünk vissza kicsit az MDL európai rájátszására. Kikaptatok a Virtus.pro csapatától, de aztán az Epsilon-t megverve harmadik helyen végeztetek, hogy értékeled összességében a teljesítményeteket?

"Őszintén szólva, a VP elleni vereség nem volt tervben, úgy éreztük nekünk kellett volna megnyernünk azt a mérkőzést, de már körülbelül két hónapja egy hullámvölgyben vagyunk. Nem igazán tudjuk lezárni a játékainkat, sorozatos hibákat követünk el, ezeken változtatnunk kell ha fejlődni akarunk."

Az EPL osztályozó meccseken aztán újra szembe kerültetek a VP-vel és újra veszítettetek. Mit gondolsz, ennyire fel vannak készülve ellenetek?

"Szerintem mindkét csapat úgy gondolja, hogy kidolgozott terve van a másikkal szemben. Két lengyel csapat feszül egymásnak, bármi megtörténhet. Egyszerűen rosszul játszuk a CS:GO-t, sokat hibázunk és nincsenek meg a kötelező alapok amik ezen a szinten szükségesek. De folyamatosan dolgozunk, hogy ne veszítsünk több fölösleges kört, ne hibázzunk amatőr dolgokban és újra a legjobbak között legyünk. A többiek játékáról pedig nem igazán tudok mit mondani, mivel annyit buta kört vesztünk, hogy nem tudom eldönteni vajon az ellenfél volt erős vagy pusztán a mi hibánkon múlt a meccs."

Végül a legfontosabb meccsen csak elkaptátok a VP ötösét. Hogyan éreztétek magatokat a mérkőzés után?

"Sokat jelentett nekünk az a meccs hiszen ezt már számolhattuk az EPL mérkőzések közé. Remek lehetőség ez, különösen a lengyel csapatoknak, hiszen az EPL-ben a legjobb csapatok ellen játszhatunk, fejlődhetünk és akár a rájátszásba jutással még jobban munkára és fejlődésre készteti a csapatot. Ott van például a Windigo, akik remekül helytálltak az EPL-ben. Bőven van még munkánk, de rengeteget jelentett számomra legyőzni egy olyan csapatot, ami nem hitt bennem."

Nem sikerült a legjobban a Global Challenge döntője sem a 3DMAX-szal szemben. Mit gondolsz, mi volt ott a probléma?

"Ugyanaz amiről már eddig is beszéltem. Nem játszunk jól, nem tudjuk lezárni a mérkőzéseinket, rengeteg buta hibát követünk el és sok helyzetben nem tudunk csapatként együttműködni... néha nem is tudom mi történik pontosan. Le kell ülnünk átbeszélni a helyzetet és rengeteget kell még dolgoznunk, mert egyszerűen nem jó nézni sem a játékunkat."

A Grayhound elleni mérkőzés is szoros volt, különösen a két utolsó pálya, mégis győztesként kerültetek ki abból a mérkőzésből. Hogyan sikerült azt a meccset megnyernetek?

"Nagyobb tapasztalatunk van. Az időkérések alatt volt néhány remek döntésünk, és Loord, az edzőnk is jó tanácsokat tudott adni. Overpass elég szerencsétlenül alakult, két meccspontunk is volt, aztán kikaptunk azon a pályán, de szerintem a tapasztalatainknak köszönhetően végül meg tudtuk nyerni a mérkőzést."

Mik a tervek a következő EPL szezonra és az IEM Katowice Minor zárt selejtezőjére?

"Izgatott vagyok, a Minor zárt selejtező biztos, hogy nehéz lesz, de mindent megteszünk majd a sikerért. Az EPL-nek pedig borzasztóan örülök, az egész csapat büszke lehet hiszen az év elején nem volt szinte semmink, nagyon nehezen kellett kezdenünk az évet és szinte gyakorlás nélkül játszottunk. Aztán az év végére csak sikerült eredményeket elérnünk, éppen ahogy terveztük és remélem, hogy 2019 még jobb lesz a teljes csapat számára."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép és képek: HLTV.org

Kövess Minket!