A Rift Esports is ott lesz az MNEB első szezonjában!

A Rift Esports is ott lesz az MNEB első szezonjában!

Januárban indul az MNEB első szezonja. Az off seasonben várható volt, hogy lesz egy kis mozgolódás csapatok és játékosok terén: megérkezett a Rift Esports.

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság döntője már novemberben lezajlott, illetve azt megelőzően az osztályozó kupák is, mely során kiderült, hogy ki lesz az a 8 csapat, akik jogot szereznek a szereplésre az első szezonban. Ekkortájt a Rift Esports-nak sajnos nem jött össze a bejutás az akkori csapattal, mely Blice-ból, Pareszból, Kußuból, Dugóból, Grisenből állt. 

Azonban az MNEB szabályai értelmében a megnyert spotokat egyelőre nem a szervezetek, hanem a bejutásért megküzdő játékosok birtokolják. Az eredetileg dani pici füle, majd később Pozitív Csapat néven bejutott ötös komolyabb szervezeti háttér nélkül küzdötte be magát a top 8-ba. A Rift Esports pedig nem egy tegnap született szervezet, ott voltak mind a két MEB-en, részt vettek a Roadshow-n, EBL-en, SEC-en és számos másik hazai vagy külföldi versenyen. Tavasszal a V4-en ők képviselték hazánkat, ahol nem kevesebb, mint 11 millió forintot vihettek haza.

Nem csoda, hogy a Pozitív csapat egy biztosabb szervezeti hátteret szeretett volna, a Rift Esports pedig szintén jól járt, hisz így ők is ott lehetnek az MNEB első szezonjában.

A csapat felállása változatlan a bejutás óta, vagyis a felső ösvényen Mókus, a dzsungelben Loxigar, miden DareDévil, lövészként Drx és támogatóként Zotyi játszik majd. Természetesen felmerült a kérdés, hogy mi a helyzet a csapat jelenlegi játékosaival. Kérdéseinkkel a Rift Esports tulajdonosát és menedzserét, Kászonyi Bencét kerestük fel.

Ő elmondta, hogy Tóth "Kußu" Viktor és Paksai "Paresz" Bálint továbbra is szerződésben állnak a szervezettel, az MNEB-en pedig cserejátékosok lesznek. Bence azt sem rejtette véka alá, hogy a szervezet továbbra is nagy hangsúlyt fektetne az MNEB mellett az EBL-re is, így Kußu és Paresz abban kezdőjátékosként fognak részt venni, az MNEB-re pedig szükség esetén ugranak be.

Az MNEB szabályzata szerint minden egyes mérkőzésen a bejutott csapat többsége, vagyis a LoL esetében legalább 3 játékosnak jelen kell lennie. Ez azt jelenti, hogy Kußut és Pareszt akár egy időben is játszathatják. Hogy ez mennyire fog megvalósulni, azt nehéz lenne most megtippelni, bizonyára idővel a csapatban is kialakulnak a prioritások és hogy ki kivel passzol a legjobban.

Így tehát a régi nagy szervezetek, mint a THR, a WiLD, a Team Plague és az Afterglow mellett a Rift Esports sem marad ki az MNEB-ről jövőre!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!