A felemelő múlt katasztrofális jelent hozott a FIFA-sorozat életében

A felemelő múlt katasztrofális jelent hozott a FIFA-sorozat életében

Alig 7-8 év alatt a rajongók értékelései gyökeresen megváltoztak: az imádatból utálat formálódott.

Ha azt mondom szar a játék, biztosan lesz olyan, aki egyet ért velem, –és lesznek, akik legyintenek rám. Ha elájulnék a FIFA19 szenzációs teljesítményétől, lehet, hogy nemnormálisnak tartanának. Nem is szeretnék állást foglalni, véleményem szerint ugyanis ez egy komplexebb kérdés. A tények viszont tények: az elmúlt években óriásit fordult a közösség véleménye a FIFA-sorozattal kapcsolatban.

Korábban írtam a játék egyik legnagyobb problémájáról –melyre remélhetőleg talál valami orvosságot a jövőben az EA:

Parádés videóval szemléltették az új Patchek egyik legidegesítőbb problémáját

TZeus | 18/12/12 10:03 A FIFA sorozat kapott már hideget meleget, viszont ezzel a cikkel most nem az a célom, hogy ítéletet mondjak a szoftver vagy az EA felett. Egy dolog azonban nagyon furcsa a FIFA19-ben. Dacára a patcheknek, továbbra sem úgy működik a játék, ahogyan az elvárható lenne.

Persze mindegyik játéknak megvoltak –és vannak– a hibái, de a 19-nél a játékosok egyöntetűen képesek felhördülni, hogy mennyi baromságot tartalmaz. Leginkább a valóságtól elrugaszkodott jelenetek kapcsán borulnak ki az emberek, bár hozzáteszem mindegyik FIFA képes az idegekkel "játszani". Én a 94-el kezdtem pályafutásomat gyerekként, az a rész pedig erősen hozzájárult a folyékony káromkodás elsajátításához. Nem szeretnék belemenni, hogy melyik FIFA-nak mi volt az erőssége és milyen hiányosságokat tartalmazott, hiszen ez teljesen szubjektív ítélkezés lenne, és ez személyenként változhat. Mindenesetre a Metacriticen leadott értékelések remekül mutatják, hogy a FIFA11 óta erősen lejtmenetben van a futball játékok első számú képviselője (bár egyesek szerint a PES már megelőzi ebben a tekintetben):

A FIFA11, mely egyébként remek élményekkel gazdagította mindennapjaimat, tényleg egy remekül eltalált epizód volt. Mondhatni a virtuális futball-t egy új szintre emelte, a rajongók pedig a valaha készült talán legjobb FIFA-nak kiáltották ki.

Aztán néhány év leforgása alatt eljutottunk a FIFA14-ig, ami már erősen rossz értékeléseket kapott, –tulajdonképpen egy "jobb" Steven Seagal film szintjére süllyedt a játék. Halvány reménysugár jelent meg a horizonton egy esztendővel később a FIFA15 képében, de végül nem tudta beváltani a vele szemben támasztott elvárásokat és stagnálás állt be a sorozat életében.

Olybá tűnik, hogy az elmúlt néhány év alatt sem tanult az EA a hibáiból, mert nemhogy a szintet nem tudta tartani a játék minősége, de alaposan romlott is azóta. A durva az, hogy alapvetően nem beszélhetünk egy rossz játékról, de az ostoba gólok, a rengeteg bug, a javítások átgondolatlansága és a valóságtól való elrugaszkodás nem viszi jó irányba a sorozatot. Nem én mondom ezt, a végső ítéletet a közösség teszi közzé minden évben, –ezek alapján pedig alaposan el kellene gondolkodnia a kiadónak.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!