"Belefáradtam már nézni azt, hogy mindent megnyer az Astralis" - Niko interjú

Az elszántság és a tervek már megvannak a FaZe csapatánál.

A FaZe-nek sajnos nem volt túl sok versenye az utóbbi hónapban, a BLAST Pro Series lisszaboni állomása pedig az idei utolsó megmérettetésük. A portugál verseny médianapján sikerült a HLTV-nek elkapnia a csapat irányítóját, Nikot, aki az idei évük értékeléséről és a jövőre vonatkozó tervekről is beszámolt.

Ez lesz az első LAN-otok már jó ideje. Milyen elvárásokkal érkeztetek? 

"Minden versenyre úgy érkezünk, hogy nyerni akarunk, de az elvárásaink most nem olyan nagyok, mint az IEM Chicago vagy a BLAST Pro Series Koppenhága esetében. Ez az idei utolsó versenyünk, szeretnénk jól zárni az évet. Nem igazán volt sok lehetőségünk felkészülni, gyakoroltunk egy kicsit és megpróbáljuk a lehető legjobbat kihozni belőle."

Van valami különösebb oka miért nem volt lehetőségetek rendesen felkészülni erre a versenyre?

"Leginkább a frusztráció miatt amiért nem tudtunk sem az ECS, sem az EPL döntőre kijutni, pedig az Intel Grand Slam győztes címet is szerettük volna elvenni az Astralis-tól. Idegesítő volt nézni őket, ahogy megnyerik azt a címet is és elég sok motivációt vesztettünk, így nem igazán volt meg a kellő gyakorlás."

Mit gondolsz, mi volt az ok amiért nem tudtatok kijutni erre a két versenyre?

"Leginkább talán az online szakasz volt a gond. Többször is előfordult, hogy éppen hazaestünk vagy odaértünk egy másik eseményre és máris online kellett játszanunk. Ennek az lett az eredménye, hogy nagyon gyengék voltunk és szinte minden csapattal 1-1-et sikerült csak játszanunk. Borzasztóan szoros volt az online szezon és a többi verseny miatt nem igazán tudtunk teljesen rákoncentrálni."

Lassan vége az évnek. Hogyan értékelnéd a 2018-as éveteket?

"Nem volt annyira rossz, különösen ha azt is nézzük, hogy olof nem volt velünk négy hónapig. Közel voltunk a győzelemhez a Majorön és az IEM Katowice során is, ha ezeket megnyertük volna, akkor azt mondhatnám, hogy egész jó évet zártunk.  Így is nyertünk három versenyt, de eléggé ingadozó évünk volt. Ennek ellenére, mivel olof sem volt végig a csapattal, azt mondom, hogy egész jó évünk volt."

És személy szerint neked?

"Úgy gondolom elég jó, talán még jobb is, mint a tavalyi. De nem igazán foglalkozok ezzel, először a csapat érjen fel a legjobb helyre aztán majd ráérek magamat a legjobb játékos pozíciójára juttatni."

Sok találgatás volt karrigan helyzetéről a csapatban. Hogy álltok most ezzel a kérdéssel?

"Ahogy mondtam, az ECS és az EPL kihagyása elég csalódáskeltő volt csapaton belül, ezért nem igazán tudtunk készülni erre a versenyre sem. Nem mondhatok semmit, egyenlőre csak szeretnénk befejezni ezt a versenyt, aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő."

Milyen elvárásaitok vannak 2019-re? Mit gondolsz mire van szükségetek, hogy a csapat újra a legjobbak közé érjen?

"Szerintem csak sokkal többet és sokkal jobban kell foglalkoznunk a felkészüléssel. Nem igazán voltak eredményesek a gyakorlásaink az éven és nem tudtunk javítani olyan dolgokon, amikben mondjuk az Astralis szinte verhetetlen. A legnagyobb cél jövőre, hogy letaszítsuk az Astralis-t a trónról. Belefáradtam már nézni, ahogy mindent megnyernek. Szerintem mi vagyunk a csapat akik meg tudják őket verni és remélem, hogy újra visszatér az ehhez szükséges motivációnk is."

Milyen érzés volt látni ahogy az Astralis megnyeri az Intel Grand Slam-et, miután nektek volt erre két lehetőségetek is?

"Borzasztóan rossz és idegesítő volt, különösen úgy, hogy nem is voltunk ott  a versenyen, esélyünk sem volt megállítani őket. Tudtuk, hogy nekünk kellett volna a csapatnak lenni aki megnyeri az Intel Grand Slamet, de sok döntőt elrontottunk. Teljesen megérdemelten nyerték meg ők, de csakis mi tehetünk róla, hogy nem nyertük már meg korábban."

Beigazolódni látszik, hogy Nikoék nem tudtak rendesen készülni a BLAST Pro Series lisszaboni állomására sem, hiszen az első napon rögtön kikaptak az Astralis és a Cloud9 csapatától is. Mit gondoltok, egy újabb rosszul sikerült verseny után megmarad a FaZe jelenlegi felállása a jövő évben is?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép és képek: HLTV.org

Kövess Minket!