"Remélem nem fog csalódást okozni a liga" - PenhaDani interjú

Hazánk nemzetközi szinten legeredményesebb versenyjátékosa is ott lesz az MNEB alapszakaszában. PenhaDanit kérdeztük!

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság alapszakaszában a 2018-as DreamHack Summer második helyezettje is megküzd a bajnoki címért. PenhaDanit kérdeztük az MNEB-ről!

A Hearthstone nickneved megismerhették az MNEB nézői a közvetítések alatt, de a mögötte megbújó játékosról keveset tudnak. Ki is bújik meg valójában a Hearthstone neved mögött, mit kell rólad tudnia az olvasóknak?

"Penha Felizardo Dániel vagyok, 23 éves pesti játékos. A BME villamosmérnöki szakán végeztem, jelenleg dolgozom az e-sport karrierem mellett."

Hogyan és mikor vágtál bele a Blizzard játékába, a Hearthstone előtt foglalkoztál más kártyajátékokkal is?

"A Hearthstone megjelenése előtt 5 évig HKK-ztam, így elég nagy tapasztalattal a hátam mögött érkeztem meg az első HS versenyemre 2016 januárjában, egy Tavern Hero bajnokságra. Itt ugyan kikaptam a döntőben, de ezután nem volt megállás, számos hazai és nemzetközi versenyen bizonyíthattam a tudásomat."

Gratulálunk az osztályozó kupán nyújtott kiváló teljesítményedhez, több mint száz játékos közül ott vagy a legjobb tizenhat között. Milyen taktikával készültél a selejtezőkre és a playoffra?

"Köszönöm, a bejutás volt a minimum elvárásom magammal szemben a verseny előtt, örülök, hogy sikerült. Dropdeaddel közösen készültünk fel az első selejtező előtt, és sikerült is egy olyan lineupot (Deathrattle Hunter, Even Warlock, Token Druid, Quest Rogue) alkotnunk ami kiemelkedett a mezőnyből.
Ezt mi sem mutatja jobban, –hogy bár az első selejtezőn csak mi ketten hoztuk ezt és jutottunk vele tovább–, a többi hármon már a bejutók több mint fele ezt használta.
Ennek tudtában készültünk a rájátszásra, azonban nem sikerült 4 olyan paklit találnunk ami tényleg esélyesként indult volna a lineupunk ellen, még az előzetesen várt aggro lineup amivel sokan próbálkoztak se érte el az 55%-ot ellene. Így inkább bevállaltam, hogy a jó, mirrorra techelt paklikkal az ellenfeleknél jobban játszva rámegyek a biztos bejutó 3-2-re, ami ugyan a reméltnél nagyobb izgalmak mellett, de bejött."

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságnak alapszakasza hamarosan kezdetét veszi. Szerinted szüksége volt a hazai Hearthstone közösségnek az MNEB-re? Mit vársz a januárban induló ligától?

"Már régóta szüksége volt a hazai Hearthstone közösségnek egy ilyen nagyszabású versenysorozatra, remélem nem fog csalódást okozni a liga. Az a tény, hogy harminc meccses lesz a bajnokság egyértelműen a konzisztens jó teljesítményt díjazza, ezzel pedig nekem sose volt problémám. Az a célom, hogy minél jobb pozícióban kvalifikáljam magam a rájátszásra, ott pedig majd meglátjuk mi jön össze."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!