A megrendelt CS:GO karambit replika helyett egy 600 ezres bírságot kapott egy dán nagypapa

A megrendelt CS:GO karambit replika helyett egy 600 ezres bírságot kapott egy dán nagypapa

Egy CS:GO karambit replika miatt kapott büntetést egy dán nagyapa.

Nem mindennapi helyzetbe került egy dán nagypapa, aki az unokájának akart csupán örömöt szerezni. A 80 éves Hans-Jørgen Kruse a 11 éves unokáját szerette volna megajándékozni egy CS:GO-s karambit replikával, hiszen a srác –miképpen mi is– beleszeretett a CS-be, és nagyon szeretett volna egy ilyen kés másolatot.

A nagypapa azonban nem akart kiadni egy ilyen másolatért 300-400 dán koronát (kb. 12-16 ezer forint), és talált is egy nagyon olcsó darabot egy kínai oldalon. A megrendelt kést soha nem kapta meg, pár hónapra rá azonban a dán rendőrségtől kapott egy 3000 koronás bírságot (kb. 125.000 forint) és egy levelet, amiben tájékoztatták arról, hogy a kés nem mehet át a vámon.

Nem tudott mit tenni, kifizette a bírságot. Pár hónapon belül újabb levél érkezett, amiben tájékoztatták, hogy el fogják venni a vadászengedélyét, és a fegyvereit is el kell árvereznie. A 22 éves kora óta vadászó, a fegyvereit mindig a törvényeknek megfelelő módon tároló és alkalmazó nagypapa mélységesen felháborodott; teljesen igaza is van véleményem szerint. Egy szuvenírnek vásárolt kés, vámon való fennakadása miként függ össze egy törvénytisztelő, vadászni járó ember engedélyeivel? Az idős úrnak az egész ügy 15000 koronájába került (kb. 625.000 forint), és végül az ügyvédjével bíróság elé vitte ügyét.

A rendőrség álláspontja szerint hiába szuvenírnek vásárolt késmásolatról van szó, veszélyes és fegyverként is használható. Senki se rendeljen ilyen és ehhez hasonló tárgyakat külföldről! Nem árt nektek is vigyázni srácok; hiába olcsóbb ebay-en a karambit replika, –lehet, hogy postás helyet a rendőrség kopogtat majd az ajtón.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!