"Magas elvárásaim vannak a ligával szemben" - exigo interjú

Magyarország legjobb ladder játékosa is ott lesz az MNEB alapszakaszában. Ismerjétek meg exigot!

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Hearthstone bajnokságában ott lesz Magyarország legjobb és legeredményesebb ladder játékosa is. Ismerjétek meg exigot, a HGG csapatunk kétszeres Anchorját!

A Hearthstone nickneved megismerhették az MNEB nézői a közvetítések alatt, de a mögötte megbújó játékosról keveset tudnak. Ki is bújik meg valójában a Hearthstone neved mögött, –mit kell rólad tudnia az olvasóknak?

"Kalenics Máté vagyok, 28 éves pesti lakos.  A BCE alkalmazott közgazdaságtan szakán tanultam, jelenleg hosszabb szabadságomat töltöm és próbálok minél több időt a HCT Playoffra való felkészülésre fordítani."

Hogyan és mikor vágtál bele a Blizzard játékába, a Hearthstone előtt foglalkoztál más kártyajátékokkal is?

"A játékkal 2014 tavaszán ismerkedtem meg. Eleinte csak arénával foglalkoztam, de ez hamar unalmassá vált számomra, úgyhogy gyorsan váltottam constructedre. 2014 őszén első versenyemet sikerült is megnyernem( PlayIT), azóta próbálok minél több versenyen elindulni. HS előtt több, mint 10évet játszottam versenyszerűen M.A.G.U.S-al, de többek között kipróbáltam a HKK-t, Magic-et, Scrolls-ot és a Duel of Champions-t is."

Gratulálunk az osztályozó kupán nyújtott kiváló teljesítményedhez, több mint száz játékos közül ott vagy a legjobb tizenhat között. Milyen taktikával készültél a selejtezőkre és a playoffra?

"A selejtezőkre különösebben nem készültem, csak próbáltam 4 erős decket hozni és a lehető legkevesebbet hibázni. A playoffra való készülésre már kicsit több időt szántam. A selejtezőkről bejutó 20-25 ember nagyon hasonló lineupot játszott, úgyhogy erre próbáltunk valami counter féleséget kitalálni Griotgarddal."

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságnak alapszakasza hamarosan kezdetét veszi. Szerinted szüksége volt a hazai Hearthstone közösségnek az MNEB-re? Mit vársz a januárban induló ligától?

"Mindenképp szükség volt már egy ilyen kezdeményezésre. Az utóbbi időben alig találkozni már magyar HS versenyekkel, remélhetőleg az MNEB hatására kicsit felélénkülnek a dolgok és a jövőben több hasonló versenyre is sor kerülhet majd Magyarországon. Magas elvárásaim vannak a ligával szemben, szeretnék a lehető legjobb helyen bejutni a rájátszásba és természetesen a végső célom az, hogy meg is nyerjem azt."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!