"Próbálom a legjobbamat hozni és nyerni; ha nem így lenne, felesleges lenne elindulnom" - RangoB interjú

Egy nagyon fiatal és nagyon tehetséges srácot ismerhettek meg. RangoB kiváló teljesítménnyel jutott be MNEB alapszakaszába!

Még 18 éves sincs, de már a legjobbak között említhetjük a nevét. A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Hearthstone bajnokságában RangoB is ott lesz. Ismerjétek meg a RIFT Esports játékosát!

A Hearthstone nickneved megismerhették az MNEB nézői a közvetítések alatt, de a mögötte megbújó játékosról keveset tudnak. Ki is bújik meg valójában a Hearthstone neved mögött, mit kell rólad tudnia az olvasóknak?

"Bognár Ádám vagyok, egy 17 éves vidéki srác, jelenleg Szolnokon tanulok. A gimnáziummal tavasszal végzek, azután ősztől irány az egyetem. Nemrég csatlakoztam RIFT Esports birodalmához, ettől mindenképpen a Hearthstone-nal való kapcsolatom tovább fejlődését várom, remélhetőleg több lehetőségem lesz mind hazai, mind nemzetközi szinten megmutatni magam és persze brutális kártyázási képességeimet is."

Hogyan és mikor vágtál bele a Blizzard játékába, a Hearthstone előtt foglalkoztál más kártyajátékokkal is?

"Hát régen nagymamámmal sokat piros papucsoztunk, ha az annak számít…
Egyébként viccet félretéve, a Hearthstone előtt nem játszottam semmilyen kártyajátékkal korábban, lévén, hogy kb. 14 éves lehettem mikor elkezdtem. Pontosan nem emlékszem mikor vágtam bele; bátyám ajánlotta a játékot, ő is ekkor talált rá, ez a TGT kieg környékén lehetett. Az első versenyemen 2016 őszén vettem részt, a PlayIT döntőn, azon valamilyen csoda folytán 3. lettem, de utólag belátva semennyire se érdemeltem meg az ott mutatott játékommal. Azóta jópár további versenyen megfordultam online-okon, offline-okon egyaránt, és merem azt mondani a játéktudásom is sokat javult (mondjuk volt honnan)."

Gratulálunk az osztályozó kupán nyújtott kiváló teljesítményedhez, több mint száz játékos közül ott vagy a legjobb tizenhat között. Milyen taktikával készültél a selejtezőkre és a playoffra?

"Köszönöm szépen, az igazság szerint valamelyest elvárás volt magammal szemben legalább a top16 elérése, amely szerencsére sikerült is. A selejtezőkre és a playoffra is a csapattársammal, Bullbencével, aki egyébként szintén bejutott a top16-ba, innen is grat neki újfent, és DaRílMákerrel készültem, akinek hajszálon múlt az osztályozó kupára való kijutása, amit amiatt is nagyon sajnálok, mert szerettem volna streamben elkenni a száját. (szeri)"

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságnak alapszakasza hamarosan kezdetét veszi. Szerinted szüksége volt a hazai Hearthstone közösségnek az MNEB-re? Mit vársz a januárban induló ligától?

"Igen, mindenképp hasznos lesz, de ezt már előttem legalább tízen méltatták szóval ismételni nem akarom őket. Viszont külön öröm számomra, hogy néhány kivételtől eltekintve az összes olyan magyar játékos itt van, akikkel szívesen küzdenék meg egy BO5 keretében.
Természetesen próbálom a legjobbamat hozni és nyerni; ha nem így lenne, felesleges lenne elindulnom."

Kövess Minket!