"Irgalmatlan nagy RNG fesztivált várhatunk" - Huby interjú

A Team Plague két játékost delegál az MNEB alapszakaszába. Huby-val beszélgettünk!

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Hearthstone bajnokságának alapszakaszában ott lesz a Team Plague oszlopos tagja, az egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező játékos Huby is. Ismerjétek meg közelebbről a veterán játékost!

A Hearthstone nickneved megismerhették az MNEB nézői a közvetítések alatt, de a mögötte megbújó játékosról keveset tudnak. Ki is bújik meg valójában a Hearthstone neved mögött, mit kell rólad tudnia az olvasóknak?

Háber Balázs vagyok, Huby néven ismerhettek. 26 éves, elektronikai debugtechnikusként dolgozom. A HS-el béta óta játszom legalább a napi questek erejéig. Sok versenyen vettem már részt kisebb nagyobb sikerekkel.

Hogyan és mikor vágtál bele a Blizzard játékába, a Hearthstone előtt foglalkoztál más kártyajátékokkal is?

A Yu-Gi-Oh! volt az első kártyajáték. A HS-t a 10-12 évnyi WoWos pályafutásom után úgy éreztem, ki kell próbálnom. Az elején magával ragadott, azóta megszokásból játszom.

Gratulálunk az osztályozó kupán nyújtott kiváló teljesítményedhez, több mint száz játékos közül ott vagy a legjobb tizenhat között. Milyen taktikával készültél a selejtezőkre és a playoffra?

Köszönöm. Megvolt a megfelelő motivációm a managerem azt mondta vagy bejutok vagy mehetek vissza myRevengebe és ennél több sem kellett.

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságnak alapszakasza hamarosan kezdetét veszi. Szerinted szüksége volt a hazai Hearthstone közösségnek az MNEB-re? Mit vársz a januárban induló ligától?

Igen, mindenképpen. Ritkán látni idehaza ilyen nagyszabású versenysorozatot, ahol Magyarország legjobb játékosai mérhetik össze tudásukat és szerencséjüket. Irgalmatlan nagy RNG fesztivált várhatunk.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!