Profi játékosokat is érintett a ban hullám Vikendi megjelenésekor

Profi játékosokat is érintett a ban hullám Vikendi megjelenésekor

Még el sem kezdődött a PUBG Pro Liga, már is több profi játékost kibannolták, mert csaltak.

Januárban kezdődik egy nagyszabású esemény, a PUBG Pro Liga selejtezője, ami régiókra van bontva. Az összdíjazás nem kevesebb mint 1.000.000$, –ami bizony nem kevés, és rengetegen próbálnak indulni a megmérettetésen. Nincs ez másképp a profi csapatokkal sem, hisz ők is pályáznak a dicsőségre és a nagy pénznyereményre. Oly annyira, hogy páran bizony csaláshoz is folyamodtak, hogy elérjék céljukat.

A Vikendi frissítést nem hiába nevezik sokan VACendinek, hisz az update megjelenésekor kapásból 30.000 accountot ért el a ban hullám. Nem hivatalos források alapján Radar Hack-ről van szó, ami segít a játékosoknak látni az ellenfeleiket a térképen, hogy merre helyezkednek. A PUBG Corp. régóta tudott erről a csalásról, azonban nagyon nehéz volt kiszűrni, hisz egy másodlagos gépen –vagy épp telefonon– is lehetett alkalmazni, ezért szinte lehetetlen volt nyomon követni, hogy ki is használja valójában.A fejlesztők jelenleg még nem adtak ki erről hivatalos álláspontot, mindenesetre pár rajongó már észlelte, hogy kedvenc játékosuk bizony ban listára került. Néhányuk már hivatalos nyilatkozatban elismerte, hogy csalt azonban akadnak olyanok is, akiket felfüggesztettek, mert kivizsgálás alatt van az ügyük. Mondhatni fellebbeztek. Nézzük meg, hogy kikről is van szó jelenleg.

Pittsburgh Knights - TEXQS
Körülbelül egy évvel ezelőtt csatlakozott a játékos az észak-amerikai csapathoz, és azóta több mint 36.000 $-t zsebeltek be nyereményként. Ez a gárda egyébként egy a hat alakulat közül, akiket közvetlenül meginvitáltak az EPL (Eurpean Pro League) egy millió dolláros versenyére. Az esetről jelenleg a csapat és Ozdemir sem nyilatkozik, –csupán annyit közöltek, hogy egyelőre felfüggesztés alá helyezték a neves játékost, amíg tart a kivizsgálás.A Copenhagen Flames trióját is elérte a banhullám, név szerint Hoffman88, Player Jones és Cageman sem tudták megúszni a lebukást. Egyelőre róluk csak annyit tudunk, hogy Player Jones elismerte hivatalosan is, hogy csalt.Dél-Amerika: A Team Secret és Kaos Latin Gamers korábbi tagjai, PAPAYA és Smitty is ban listára került.
Red Diamonds - S1D
A csapat a ban hullám előtt kvalifikált sikeresen az EPL-re. Az érdekesség az, hogy a játékos ugyan nem ismerte el, hogy csalt, de a tisztogatás után pár órával bejelentette visszavonulását. Érdekes egybeesés...Két korábbi Millenium játékos is megbukott, név szerint sezk0 és csapattársa Houlow. Az érdekesség az egésszel kapcsolatban, hogy a hullám előtt már volt némi botrány a csapat háza táján, –hisz az egyik volt társuk elismerte hivatalos közleményben, hogy tudott a csalásról. Nem egyszer előfordult, hogy csendre intették társaikat mondván, hogy a játékra figyeljenek.
Annyi bizonyos, hogy elég nagy port kavart ez az egész a profi PUBG világban. Hogy miként fogja ezt kezelni a PUBG Corp. az még egyelőre rejtély, –mindenesetre komoly gondokra világít rá a történet, hisz a játék "esport ready" státuszát veszélyeztetheti.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!