"Azt várom az MNEB-től, hogy kibővítse a Hearthstone és az e-sport elitet Magyarországon" - TrawnAdmiral interjú

Taktikus és meggyőző játékkal jutott be TrawnAdmiral a legjobb 16 közé. Ismerjétek meg az alapszakasz legnagyobb Star Wars rajongó kártyását!

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságban Hearthstone bajnokságában egy igazi Star Wars rajongóval is találkozhattok. Ismerjétek meg TrawnAdmiralt!

A Hearthstone nickneved megismerhették az MNEB nézői a közvetítések alatt, de a mögötte megbújó játékosról keveset tudnak. Ki is bújik meg valójában a Hearthstone neved mögött, mit kell rólad tudnia az olvasóknak?

"Tamás Kornél vagyok, egy békés megyei kis városból, Elekről származom, de jelenleg életvitelszerűen Szegeden élek és dolgozok. Személyemben a logikai játékok rajongóját ismerhetik meg az MNEB kedves nézői, gyerekkoromtól a mai napig is versenyszerűen űzöm a Sakk sportágat, amely a Hearthstone-hoz hasonlóan rengeteg munkát és energiát igényel a folyamatosan fejlődni kívánó játékostól. A nicknevemet a Star Wars rajongóinak azt hiszem nem kell bemutatnom, a Galaktikus Birodalom kíméletlenül pontos és hidegvérű stratégájáról van szó. Aki nem ismeri, teljes szívemből tudom ajánlani TimothyZahn legelső Star Wars trilógiáját, nagyon élvezni fogja szerintem mindenki. És aki ettől az interjútól valóban kedvet kap a trilógiához, annak fel fog tűnni, hogy kedvenc karakterem nevéből kihagytam egy h betűt (valójában Thrawn), ez azért van, mert a Blizzard csak 12 karaktert enged meg, és valamit be kellett áldozni."

Hogyan és mikor vágtál bele a Blizzard játékába, a Hearthstone előtt foglalkoztál más kártyajátékokkal is?

"A Hearthstone-t a kollégiumi lakótársaim mutatták be, még 2015 elején, nyílvánvalóan azzal a céllal, hogy csökkentsék a vizsgákra szánt felkészülési időmet… (nevet) Ezzel együtt persze nagyon hamar megfogott a játék összetettségének és egyszerűségének nagyszerű kombinációja. Itt egyszerűség alatt leginkább a virtuális felület adta előnyökre gondolok. A Hearthstone előtt próbálkoztam még olyan kártyajátékokkal is mint a HKK vagy a Magic, de ezen próbálkozások rendkívül rövid lefolyásúak voltak, mert maga a játék lebonyolítását fizikálisan kellett megoldani, azaz papírra jegyzetelni, kockán jelezni stb. Nem tudtam egyszerre követni és élvezni is a játékot. A Hearthstone már sokkal kényelmesebb, átláthatóbb kivitelezésű, és ezáltal a saját magam teljesítményét is jobban tudom elemezni, nyomon követni, fejlődni."

Gratulálunk az osztályozó kupán nyújtott kiváló teljesítményedhez, több mint száz játékos közül ott vagy a legjobb tizenhat között. Milyen taktikával készültél a selejtezőkre és a playoffra?

"Köszönöm, ezeket a számokat nagyon jól eső érzés hallani, már csak azért is, mert nem mindennapi párharcokat kellett megnyerni 70-80%-os winrate-tel egy erős mezőnyben ahhoz, hogy a legjobb 16 közé kerülhessünk. Mindenkinek jár a gratuláció, különösképpen a továbbjutott játékosoknak. A taktikám az rendkívül egyszerűnek mondható, az előre kiválasztott „Line up”-omhoz tartozó deckeket és matchupokat minél jobban begyakoroltam. Általánosságban elmondható, hogy az új kiegészítők után olyan meták alakulnak ki, amelyeknél maximum 5-6 deck kerül be a közvetlen élvonalba, így kellő gyakorlattal kitapasztalhatók, kielemezhetőek a különböző matchupok és mirrorok, hogy min dől el az adott meccs. Ha ez a metaismeret megvan, attól kezdve már csak a pillanatnyi koncentráció, higgadtság és szerencse kérdése a siker. A „Line up” kiválasztása pedig olyan szempontok szerint történik, amit most még nem szeretnék felfedni"

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságnak alapszakasza hamarosan kezdetét veszi. Szerinted szüksége volt a hazai Hearthstone közösségnek az MNEB-re? Mit vársz a januárban induló ligától?

"Nagyszerű és hiánypótló kezdeményezésnek tartom az MNEB sorozatot, és szívből remélem, hogy ez egy nagyon messzire nyúló sorozat első szezonja. Az eddigi magyar Hearthstone versenynaptárral véleményem szerint az volt a gond, hogy a nagy figyelmet kapó versenyek, mint pl. a Mondocon vagy a Play IT, legtöbb esetben csak a legjobb 4 juthatott túl a selejtező sorozaton, így a közönség ugyanazokkal a nevekkel találkozhatott minden évben. Félreértés ne essék, ezek a játékosok nagyon is megérdemelték az élőszínpados szereplést, hisz ezekre tényleg csakis a legjobbak jutottak el, amelyre nekem is ugyanúgy megvolt az esélyem. Azonban az is elmondható, hogy sokan, akik folyamatosan ott voltunk a tűzközelben, de valami okból kifolyólag elvéreztünk a selejtezők negyeddöntőjében, elődöntőjében, még be kell mutatkozzunk a közönségnek. Ebből kifolyólag pont ezt várom az MNEB-től, hogy kibővítse a Hearthstone és az e-sport elitet Magyarországon. Ebből az egyre jobban kibontakozó magyar e-sport szerintem nagyot fog profitálni. Saját magammal szemben pedig az az elvárásom, hogy a lehető legtöbbet kihozzam a szereplésemből, hiszen mint mondtam a Hearthstone-ban nagyon apró nüanszok választják el a győztest a vesztestől, és miért is ne hozhatná el az MNEB az én kitörésemet?"

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!