A tankvezetés 10 alapszabálya: hivatalos WG oktató videó

A tankvezetés 10 alapszabálya: hivatalos WG oktató videó

Az ünnepek előtt a Wargaming egy oktató videóval ajándékozott meg minket, amiben sorra veszik a tankozás tíz alapszabályát.

A hét legjobb visszajátszásai sorozattól először látunk hasonlót -mármint oktató videót-, hiszen általában csak a legjobb csatákat emelik bele a videóikba, amikből mi pusztán egy rövid kivonatot láthatunk. Mellesleg tudtad, hogyha bekerül a visszajátszásod, akkor akár arany is ütheti a markodat? Tekintsük át a Wargaming tanácsait!

1. A minimap a barátod

Minden World of Tanks játékos legfontosabb fegyvere a csatákban. Azt javasoljuk, hogy kellően nagyítsd ki, és ha túl sokat takarna ki a képből, akkor tedd áttetszőbbé!

2. Attól, hogy nem látod őket, még ott lehetnek

Minden frusztráció alapja az a szituáció, amikor szétlőnek a láthatatlan tankok. Tartsd észben, hogy attól, hogy nem látod őket, az ellenség még ott lehet!

3. Támadj váratlan helyekről

Szintén lényeges taktikai lépés, amire nem feltétlenül csak szakaszban van lehetőséged.

4. Ne tüzelj felderítés közben

A lövés után nemcsak a tankod veszít álcázási értékéből, de egy bizonyos sugarú körön belül a növényzet bónusz álcázása is megszűnik. Ha épp felderítesz, akkor ne lőj! Ha mindenképp lőni akarsz, akkor tolass hátra addig, amíg a bokor már nem áttetsző többé, majd tüzelj!

5. Ne játszd a hőst, légy csapatjátékos

Matematikailag esélytelen többszörös túlerővel szemben csatát nyerni. Maradj a csapattal, és közös erővel lendüljetek túl az akadályokon!

6. Riszáld a tankod

Ha csak egy kicsit is bemozgatod a járművedet, akkor máris sokkal nehezebben lövik el a gyenge pontodat. Rosszul védett harckocsi esetében is beválhat ez a taktika, ugyanis szerencsés esetben a lánctalp felfogja a sebzést.

7. Ha észrevettek, sose térj vissza ugyanabba a pozícióba

Nemcsak az a baj, hogy megjegyzik a legutolsó pozíciódat, de a legújabb minimap beállításnak köszönhetően azok is tudni fogják, hogy hol voltál legutóbb, akik a közelben sem voltak. Sose állj vissza oda, ahol utoljára észleltek!

8. Figyelj a környezetedre

Ha csak a veled szemben álló ellenségre figyelsz, akkor nemcsak a háttérben álló ellenfelek lephetnek meg, hanem olyan terepakadályok is, amiket a csőlátás miatt nem vettél észre.

9. Ne kapkodj, használd ki a rendelkezésre álló időt

Visszacsatolhatunk a hármas pontra, hiszen egy megkerülő manőver egészen biztosan időbe fog telni. Hacsak nem szorít az idő, akkor először mérlegelj, és csak azután cselekedj!

10. Ne kövesd el ugyanazt a hibát, mint kilőtt csapattársad

Ha épp előtted szedtek ki egy szövetségest, akkor mindig merüljön fel benned, hogy kell lennie egy alternatív útvonalnak, ami kevésbé káros a harckocsidra nézve.

Kiegészítenéd valamivel a Wargaming tízes listáját? Tervezel játszani az ünnepek alatt?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.