Szavazz te is az idei év legjobb e-sport játékára!

Szavazz te is az idei év legjobb e-sport játékára!

Szerintetek melyik e-sport játék volt a legütősebb idén?

Pár nap van már csak hátra 2018-ból, és azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy idén is fantasztikus éve volt az e-sportnak, legyen szó bármelyik játékról. Jobbnál jobb versenyek mind a szervezés, mind a meccsek tükrében, hihetetlen pillanatok és helyzetek, új, szinte a semmiből berobbanó fiatal tehetségek és minden eddiginél nagyobb népszerűség jellemezte az e-sport idén. Mire az összes e-sport játék teljes évét átbeszélnénk már igen könnyen 2020-at is írhatnánk, így összeállítottunk hat olyan kategóriát, ahol ti is elmondhatjátok a véleményeteket 2018 legjobbjairól, legyen szó akár játékosokról, akár versenyekről. Mától kezdve hat napon keresztül szavazhattok majd a különböző kategóriákban, amiket persze mi, az esport1.hu szerkesztői és kommentátorai is külön ki fogunk tölteni, aztán a videós eredményhirdetés során megnézzük majd mennyire egyezett a véleményünk.

Az Év e-sport játéka

Rögtön az első kategória olyan amiben egymásnak feszülhet a MOBA és a különböző FPS/TPS játékok rajongóbázisa, hiszen 5 olyan cím került be a legjobbak közé amik közül én magam sem tudok egy pillanat alatt dönteni. Rengeteg e-sport játéknak rendeznek eseményeket, a legjobb, legnépszerűbb, legnagyobb költségvetésű címek első 5 helyezettje azonban elég nagy távolságból tekint vissza a mezőny többi tagjára. 

Counter-Strike: Global Offensive

CS:GO-ban volt idén a legtöbb profi játékos és a legtöbb verseny is, összesen 22 premier esemény, a világ minden részén. Kölntől, Abu-Dhabin át egészen Sydney-ig, összesen mintegy 11,5 millió dollár összdíjazással, az egyik legnépszerűbb játék és e-sport cím is egyben.

League of Legends

A LOL köszöni szépen, ő is remekül van a maga 14 millió dolláros összdíjazásával, közel 1700 fős profi játékosbázisával, összesen 240 millió órányi tartalmával, a Worlds alatt pedig egyidejűleg több, mint 205 milliós nézettségével (a kínai nézőket is beleszámítva), –mindezt pusztán 2018-ban.

PlayerUnknown's Battlegrounds

Az idei év egyik újonca a PUBG, ami bár még csak a kezdő lépéseket tette meg az e-sport világában, máris hihetetlen népszerűségnek örvend: hatalmas játékos-, és nézőbázissal rendelkezik, összdíjazása (6,7 millió dollár) és idei versenyeinek száma máris köröket vertek olyan címekre, mint mondjuk az Overwatch vagy a Hearthstone.

Dota 2

Örök párharc folyik a LOL és a Dota 2 rajongók között, a két játék annyira uralja a MOBA piacot, hogy másnak esélye sincs még csak labdába rúgni sem. A Dota 2 azonban megkérdőjelezhetetlenül túl szárnyalja nem csak a LOL-t, hanem az összes versenytársát, már ami a teljes idei összdíjazást illeti. Összesen több, mint 41 millió dollárt nyerhettek idén a profi Dota 2 csapatok és játékosok, mindezt úgy, hogy versenyek számában éppen hogy csak befér a top 5 közé.

Fortnite

Nem csak a PUBG az egyetlen Battle Royale ami sikeres e-sportként is szerepelt idén. Az Epic Games játéka nagyon rövid idő alatt tett szert hatalmas játékosbázisra és a díjazással sem szoktak fukarkodni: idén közel 6 millió dollárral lehetett többet nyerni profi Fortnite versenyeken, mint például LOL-ban, összesen 19,9 millió dollárra rúg a Fortnite idei összdíjazása.

Nincs is más dolgotok, mint előre, szavazzátok meg ti is, hogy idén melyik cím volt az Év e-sport játéka. A kérdőív nem reprezentatív, tehát nem áll módunkban úgy kiválasztani a megkérdezendő személyeket, hogy azok véleménye statisztikailag ne térjen el jelentősen, illetve a vizsgálat nem terjed ki az ország teljes lakosságára, és annak különböző csoportjaira. A kérdőívek eredményei nem tükrözik feltétlenül a valóságot!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!