"A csapatok szempontjából is nehezebb megtartani egy játékost úgy, hogy egyáltalán nincsenek hazai megmérettetések" - valnarrrr interjú

A Team Plague csapat alapítója, managere és játékosa is ott lesz az MNEB-en. Valnarrrr-t kérdeztük!

A Team Plague csapat alapítója is belevetette magát a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság küzdelmeibe és a mutatott játék alapján megérdemelten jutott be az alapszakaszba. Ismerjétek meg valnarrrr-t!

A Hearthstone nickneved megismerhették az MNEB nézői a közvetítések alatt, de a mögötte megbújó játékosról keveset tudnak. Ki is bújik meg valójában a Hearthstone neved mögött, mit kell rólad tudnia az olvasóknak?

"Novák "valnarrrr" Bence vagyok, a Team Plague egyik alapítója és managere, illetve főállású történész hallgatóként tengetem a napjaim. 2016 végén és 2017 elején versenyeztem aktívabban, de átütő eredményeket sajnos nem tudtam elérni, emiatt kicsit hanyagoltam a kompetetív játékot és azóta is a Team Plague menedzselésében veszek részt."

Hogyan és mikor vágtál bele a Blizzard játékába, a Hearthstone előtt foglalkoztál más kártyajátékokkal is?

"Bétában kezdtem foglalkozni a Hearthstone-nal, de eleinte egyáltalán nem érdekelt a ladder. Most hogy bejutottam, így megpróbálok többet játszani és gyűjtöm a külföldi top playereket, hogy ismerjem a deckeket és a megoldásokat. A Hearthstone előtt HKK-ztam még gyerek fejjel, de ott inkább a cserélgetés, meg a profitmaximalizálás érdekelt, nem pedig a kártyázás."

Gratulálunk az osztályozó kupán nyújtott kiváló teljesítményedhez, több mint száz játékos közül ott vagy a legjobb tizenhat között. Milyen taktikával készültél a selejtezőkre és a playoffra?


"Köszönöm, igazából a készülésem annyi volt, hogy kerestem 4 decket amivel szeretek és "tudok" is játszani, illetve funfact, csak az első kvali időpontja volt jó, így az volt a terv, hogy azt behúzom. Ha ott nem sikerült volna kvalifikálnom magamat, akkor most egy másik játékostól kérdeznétek ugyanezt :'D."

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságnak alapszakasza hamarosan kezdetét veszi. Szerinted szüksége volt a hazai Hearthstone közösségnek az MNEB-re? Mit vársz a januárban induló ligától?

"Szükséges volt, hogy legyen végre egy ilyen versenysorozat, hiszen a csapatok szempontjából is nehezebb megtartani egy játékost úgy, hogy egyáltalán nincsenek hazai megmérettetések. Reménykedünk, hogy pozitívan fog hatni és további tehetségek tűnnek fel a magyar e-sport térképén minden egyes játékban."

Kövess Minket!