Pénzügyi problémákkal áll szemben a Bravado, de a közösség megmenti őket

Nem várt nehézségek a Bravado előtt; a közösség segítségét kéri a csapat.

Nem bennetek van a hiba ha nem cseng túl ismerősen a Bravado Gaming csapatának neve. Egészen 2014 óta dolgozik azon a dél-afrikai szervezet, hogy megmutassák szinte a semmiből, egy sajnálatos módon nem túl fejlett kontinensről is fel lehet építeni egy e-sport csapatot. Gyakorlatilag mondhatjuk, hogy a regionális CS:GO-t kimaxolta a csapat, idén februárban pedig átköltözött a szervezett Amerikába, hogy még nagyobb célok legyenek elérhetők számukra.

A december eleji DreamHack Open Winter eseményen sikerült az első komolyabb eredményüket elérni, hiszen olyan csapatokkal küzdöttek meg, mint az ENCE, a Heroic vagy a G2 és egészen a döntőig sikerült menetelniük, ahol a már említett finn csapat állta útjukat. Azóta a DH Mumbai versenyt sikerült megnyerniük és ott lesznek januárban az IEM Katowice amerikai Minorján is.

A kiscsapatok élete azonban közel sem fenékig tejfel; ez most is bebizonyosodott, hiszen a Bravado is nem várt extra költségekkel néz éppen farkasszemet, –a problémájukra pedig egy a CS:GO világában meglehetősen szokatlan megoldást találtak. A közösségi finanszírozás útját választották és elindítottak egy Indiegogo kampányt, ahol a csapat amerikai működéséhez szükséges 30.000 dolláros célt tűzték ki. A kampány még 24 napig tart és –hála a támogatóknak– már közel 6000 dollár gyűlt össze a csapatnak. Még olyan ismeretlen FPL játékos is adakozott a csapatnak aki maga sincs a legkönyebb helyzetben, mégis 800 dollárral járult hozzá a Bravado sikeréhez.

Hasonló eseteket láthattunk már korábban is, –elég ha 2015-ig tekintünk vissza, amikor flusha segítette ki az akkor még KaBuM! e-Sports színekben játszó FalleN-t és csapatát–, így az azóta a világ legjobbjai közé ért brazil játékosok el tudtak menni Lengyelországba az ESL One: Katowice selejtezőjére.

Kívánom, hogy elérje a csapat a célt az Indiegogo kampánnyal és folytatni tudják a munkájukat, mert valóban egy olyan csapatról beszélünk akik a semmiből robbantak be és immáron negyedik hete tartják magukat a HLTV top 30 ranglistájában.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!