Ők voltak a legjobbak idén! - Elindult a HLTV Top 20

Ők voltak a legjobbak idén! - Elindult a HLTV Top 20

Január elsejétől kezdve 20 napon át kapjuk majd a neveket, akik 2018-ban a legjobbak voltak a HLTV szerint.

Nagy várakozás előzi meg a HLTV adott évre vonatkozó top 20-as listáját, az én baráti körömben is nem egyszer kaptunk már össze, hogy ki lesz benne a top 5-ben, vagy éppen ki lesz az első. Ahogy már megszokhattuk: idén is rengeteg szempont alapján áll össze a HLTV 20-as listája, –kezdve az MVP és EVP (Exceptionally Valuable Players, azaz különösen értékes játékos) díjaktól át a fragek és a megnyert clutch szituációk számán át egészen a meglőtt nyitó fragek körre gyakorolt hatásáig, mindent átnéznek a készítők és január elsejétől kezdve 20 napon át töltik majd fel a legjobb 20 játékos listáját. Az első név már meg is érkezett, aki pedig nem más, mint Valdemar "Valde" Bjørn Vangså.

Valde 2016-ban tűnt fel, szinte a semmiből érkezve, kisebb helyi LAN-ok és online versenyzés után felkarolta a Copenhagen Wolves csapata, ahol már olyan srácokkal játszott együtt, mint gla1ve vagy mertz. 

"Hatalmas élmény volt amikor lehetőséget kaptam a Copenhagen Wolves csapatánál. Egy valódi álom vált valóra azzal, hogy olyanokkal játszhattam akikre felnézek és aztán minden olyan gyorsan történt. Nem voltak nehézségeim az alkalmazkodással. Figyelnem és tanulnom kellett, hogy a legjobb formámat hozzam, a többiek nagyon kedvesek és segítőkészek voltak velem, a kezdeti hibák ellenére is."

A következő lépcsőfokot a Heroic jelentette számára, közel egy évet töltött el a csapatnál, ám a kezdeti sikerek után egyre kevésbé működött a Heroic játéka és végül kispadra ültették Valde-t, ahonnan Magisk az Astralis-ba való igazolásával tudott felállni és bekerülni a North kezdő ötösébe. Itt sem indult zökkenőmentesen a játék, egy nagyobb tagcserén is átesett idén a csapat, hiszen k0nfig és cajunb távoztak, helyükre pedig Kjaerbye és az akadémia csapatból felemelt mertz érkezett. Összességében nem zárt rossz évet 2018-ban sem a North: egy alkalommal még a nagy riválist, a világelső Astralis-t is elcsípték egy döntőben, Valde statisztikái pedig különösen figyelemre méltóak. 

Ennek ellenére, ahogy év közben úgy most is sokan kritizálják őt és nem megérdemeltnek tartják azt, hogy Valde lett a 20. legjobb játékos 2018-ban. Nem egy fiatal gyerekről beszélünk már ha Valde-ről van szó, ennek megfelelően nyugodtan és okosan reagált a kritikákra, "Mindenki azt mondja, hogy nem megérdemelten vagyok a legjobb 20-ban, hallak titeket és a lehető legjobb formámat fogom hozni 2019-ben, hogy rátok cáfoljak." - olvasható Twitter bejegyzésében.

19 kiadó hely van még a HLTV top 20-as listáján, –kommentekben nyugodtan írjátok meg szerintetek ki lesz az első vagy kik lesznek benne a legjobb ötben?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!