"Nem hisszük, hogy a papírforma fogja diktálni a liga kimenetelét"

Ezúttal a Gamerzone csapatával készítettünk interjút, amiben jobban megismerhetitek az öt játékost.

Véget értek az ünnepek és a 2018-as esztendő, így januárban végre elindul az MNEB, ami Magyarországon is felpezsdíti az e-sport életet. Szinte biztosak vagyunk abban, hogy az elkövetkezendő évek hazánkban és külföldön is roppant fontosak lesznek e-sport szempontból, így az interjúsorozatunk is folytatódik, hogy kicsit jobban megismerkedjetek a csapatokkal. Ezúttal az újdonsült Gamerzone-t ismerhetitek meg. A kérdések nagy részére blaZe válaszolt, de az egész csapat a rendelkezésünkre állt.

Remek teljesítményt nyújtottak a selejtezőkön és gratulálunk, hogy sikerült bejutnotok a ligába, kicsit bemutatkoznátok, hogy kik is játszanak a Gamerzone csapatában?

"Egy relatíve friss mix vagyunk. Páran már régebb óta ismerjük egymást, viszont ezzel az ötössel nemrég kezdtünk el komolyabban készülni a ligára. A selejtezőnek teljesen felkészületlenül vágtunk neki, de ennek ellenére is sikerült bejutnunk a legjobb 8 közé. A csapatot akkor  Exsyte, Nixzi, shake, Tishler és jómagam (blaZe) alkottuk. Időközben Nixzi helyét átvette gbk, így a gyakorlást is már vele kezdtük el. Rólunk néhány mondatban: Tishler csapatunk legfiatalabb tagja és rendkívül tehetséges. Korábban a Lenovo Legion Honvéd csapatát erősítette, illetve a hazai 1v1 bajnokságokon találkozhatunk vele, ahol rendre szép eredményeket ér el. Exsyte szintén nagyon ügyes és kivételesen higgadt, továbbá rendkívül szorgalmas. Olyan játékos, akire mindig lehet számítani. Korábban az Atlas Gaming színeiben jelent meg a hazai versenyeken. Shake is megfordult már több itthoni lanon, illetve a V4-en láthattuk a porggal, ahol szép játékot mutattak. Remekül átlátja a játékot, nem véletlen hogy eddigi csapataiban és a kvalik alatt is irányítóként játszott. Én (blaZe) sok magyar top mix-ben megfordultam már CS:GO karrierem alatt, köztük a Pixelben is, velük nyertem életem második lan-ját az ICL46-ot. Legfrissebb tagunk gbk, akit szerintem senkinek nem kell bemutatni. Egy rendkívül tapasztalt játékos, aki rengeteg pluszt ad a csapathoz. A liga alatt már ő fogja koordinálni a csapat támadásait."

Mikor kezdtetek el komolyan foglalkozni a CS:GO-val?

"CSGO-val már mindenki évek óta játszik és ezalatt beleraktunk pár ezer órát. Azt hiszem ez elengedhetetlen ahhoz, hogy az ember rutinos legyen és ne lepődjön meg semmin.
 
Shake: Úgy 3-4 éve kezdtem a játékot. Ezt megelőzte 6 év 1.6, amit bár nem űztem magas szinten, de azért csapatozgattam végig és már ott is több lanon részt vettem. Ez jó alapot adott ahhoz, hogy fejest ugorjak a CSGO-ba. 
Exsyte:  2010-ben kezdtem el játszogatni, akkor még Source-szal. Kezdetben a CS-t a surf és zombi szerverek jelentették. Később 2015 felé a CSGO-ra váltás után kezdtem el versenyszerűen foglalkozni a játékkal.
Tishler: Shake-hez hasonlóan 1.6-al kezdtem el játszani. Akkoriban nem voltam több 8-9 évesnél. Tettem egy röpke kitérőt a Sourceban is, de aztán úgy 3 éve átálltam a CSGO-ra és azóta nincs megállás. 
Gbk: Source-szal kezdtem el játszani még 2007-ben. A CS:GO-val már a béta verzióban megismerkedtem és azóta is folyamatosan játszom.
blaZe: Gbk-hoz hasonlóan 2007-ben kezdtem a Source-al, és már azóta szeretem forgatni az AWP-t, viszont akkor még elég fiatal voltam, így nem sikerült különösebb eredményt elérnem, bár igazából nem is törekedtem rá, ez még csak egy hobbi volt akkoriban. Hamar megláttam viszont a CS:GO-ban rejlő potenciált, így azonnal átváltottam a Source-ról GO-ra."

Pár hete már elindult az átigazolási szezon, így szabadon cserélhetnek játékosokat a csapatok, nálatok lesz változás, vagy az eredeti, bejutó csapattal vágtok neki a versenynek?

"Sajnos különböző okok miatt nem az eredeti ötössel folytatjuk a versengést a ligában. Nixzit váltottuk le gbk-ra, ezért is lettünk időközben mi az új GAMERZONE. Teljesen elégedettek vagyunk a cserével, úgy érezzük, hogy gbk jól passzol a csapatba."

A REVOLTE egyértelmű esélyesnek tűnik a látottak alapján, de a ligarendszer teljesen más helyzetek szül, mint egy klasszik torna, szerintetek lesznek bőven meglepetések, vagy érvényesül a papírforma?

"Könnyen meglehet, hogy lesznek meglepetések, hiszen egy BO1-ben bármi megtörténhet. (lásd SEC kvali :P) Személy szerint én nem hiszem, hogy a papírforma fogja diktálni a liga kimenetelét, de majd meglátjuk mit hoz a jövő. Egy biztos, mindenki megpróbálja a legtöbbet kihozni magából szóval izgalmas meccseknek nézünk elébe."
Végezetül pedig mit gondoltok a Valve jelenlegi hozzáállásáról, tetszik a Battle Royale és az ingyenesség vagy ennél több kell, hogy stabil lábakon álljon a játék?
"Szerintem jó, hogy ingyenessé tették a CSGO-t, mert ezzel minden bizonnyal bővül majd a játékosbázis. Remélhetőleg ennek következtében még több szponzor fog a játék mellé állni é nagyobb támogatást kapnak majd a rendezvények és persze a csapatok. A Battle Royale gamemode pedig nem gondolom, hogy bármit is elvenne a játékból, ez csak egy plusz amivel kikapcsolódhat az ember. Persze jobban örülnénk, ha a Valve inkább másba fektetné az erőforrásait, de legalább foglalkoznak a játékkal."

Kövess Minket!