Miből lesz a Tiger, avagy a német nehéz ág legkisebb képviselői

Miből lesz a Tiger, avagy a német nehéz ág legkisebb képviselői

Bemutatjuk a német nehéz ág tankjait tier 1-től tier 4-ig.

Legújabb sorozatunkban a különféle tank ágak bemutatására koncentrálunk, azonban a kis tierű egységekre nem fogunk olyan részletes figyelmet fordítani, mint a tier V felettiekre, és ennek több oka is van, de a legszámottevőbb, hogy ezekkel az alacsony szintű tankokkal nagyon kevesen játszanak huzamosabb ideig. Jöjjön tehát a német nehéz ág bemutatója, amit az ág őseivel indítunk!

A német nehéz ág tier 1-től tier 4-ig

Leichttraktor

Minden fókavadász kedvenc fegyvere, amit két löveggel is felszerelhetünk, de a kettő közül mégis inkább a 2 cm Breda (i) lesz a befutó a hihetetlenül magas DPM értéke, na meg persze az automata töltése miatt. A Leichttraktort minden kezdő nyugodtan játszhatja gyakorlásképpen, hiszen az egyik legpusztítóbb tier 1-es harckocsiról beszélünk. Mivel a Leichttraktor nyitja meg az utat a Pz. 35 (t) és a Pz. II felé is, ezért mindkettőre kitérünk.

Pz. 35 (t)

A német tankok szerelmesei talán már a dizájn láttán elolvadnak, és ahogy a Leichttraktort, úgy ezt az egységet is két löveggel szerelhetjük fel, amik közül ismét a táras lesz a befutó. Bár a Pz. 38 (t) papíron könnyű tank, de mégis egy könnyű tank páncélba zárt nehéz tankként kell vezetni.

Pz. 38 (t)

A Pz. 38 (t) szakít a gépágyúval, és rögtön egy 4,7 centiméteres egylövetűvel szórja meg ellenségeit. A tank esetében rossz hír, hogy a normál átütési értéke viszonylag alacsony, de az érme másik oldaláról örülhetünk az extra magas prémium átütési értéknek. Persze feltehetjük a kérdést, hogy mégis ki akar ilyen alacsony tierben arannyal lőni?

Pz. 38 nA

A World of Tanks egyik legikonikusabb tankja, ami már valóban képes a könnyű tankok sebességével mozogni -hiszen végsebessége 64 km / óra-, valamint az 5 cm Kw.K 39 L/60 is jó szolgálatot tesz számára, -bár itt is túlzóan csábítóak a prémium átütési értékek. A Pz. 38 nA nyit utat a német ág egyik legerősebb közepes tankjához, a Pz. IV H-hoz.

Pz. II

A Leichttraktor tier 2-be fejlesztett megfelelője. Riválisával, a Pz. 35 (t)-vel összehasonlítva kétségtelen, hogy ezzel a járművel jártok jobban, amit akár szórakozás céljából is meg lehet tartani. Tűzerő, páncélzat és mozgékonyság tekintetében is a legjobbak között van.

Pz. III E

Nagyon hasonló a Pz. 38 (t)-hez, de attól mozgékonyabb, és magasabb DPM-mel is rendelkezik. Igazság szerint egyik tier 3-as könnyű tankért sem érdemes túlzottan rajongani.

D.W. 2

A DW2, vagy hosszabb nevén a Durchbruchswagen 2, azaz a Duciwagen egy rémálom a Pz. III E, de főleg a Pz. II után. Nagy, lassú, gyengén páncélozott, illetve ugyanazt a löveget kapta meg, mint a Pz. 38 nA. Ha választani kéne, akkor azt javasolnánk, hogy semmiképp se menjetek el a DW 2 felé.

Összefoglaló vélemény a kis tierű német tankokról a nehéz ágon

Bár a Pz. 38 nA felől megközelített nehéz ág tier 2-ben és tier 3-ban nem teljesít túl fényesen, de a felesleges költségek miatt mégis ez a legjárhatóbb út. A cikkben szereplő tankok közül kiemelkedően teljesít a Leichttraktor, a Pz. II és a Pz. 38 nA, ezért ezeket a járműveket akár szórakozásra is tudjuk ajánlani azoknak, akik kikapcsolódnának kicsit. 

Az alternatív fejlesztési ágon található Pz. IV A és Pz. IV D harckocsik megvásárlása egyrészt felesleges idő, XP és kredit pazarlás, másrészt nem kiemelkedő járművek, -így nem is igazán szórakoztatóak. Következő cikkünkben a Pz. IV H-vel folytatjuk, amivel már részletesen is foglalkozunk majd. Az elemzésben kitérünk a tank történelmi hátterére, a stockos tankra, az ajánlott modulokra, legénységi képességekre és felszerelésekre, valamint tippeket is adunk majd a használatához.

Neked milyen tapasztalataid voltak a kis tierű német tankokkal? Melyiket találtad a legélvezetesebbnek?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.