Elképesztő volt a Na'Vi 2018-as éve, de valami még hiányzik

Elképesztő volt a Na'Vi 2018-as éve, de valami még hiányzik

Remek évet zárt az ukrán gárda, de a listából egyvalami mégis nagyon hiányzik. Februárban újra nekifuthatnak.

Az év vége felé, és az új esztendő első napjaiban általában visszatekintünk a mögöttünk álló hosszú időszakra, amelyet megpróbálunk értékelni. Kísérletet teszünk a saját teljesítményünk minősítésére és célokat próbálunk megfogalmazni. Így tettek a Na’Vi-nál is, hiszen CS:GO csapatuk igen mozgalmas évet tudhatnak maguk mögött. Ugyan 2018 kétség kívül az Astralis éve volt a profik világában, de a Natus Vincere CS:GO csapata sem lehet elégedetlen, amit a következő összesítés meg is erősít.

A mostani felállás 2017 végétől működik együtt, így a tavalyi esztendő teljes egészében a s1mple, electronic, flamie, Edward, Zeus ötös eredménye. Az évet a 16. HLTV helyezésről indították, és a másodikként fejezték be. A két időpont között pedig nem kevesebb, mint 16 LAN tornán jártak a fiúk.

Látható, hogy a 16 rendezvény közül négyet meg is nyertek, valamint összesen csak egy versenyen végeztek a 13-16. helyen. Egyedül a Novemberi IEM Chicago 2018-on sikerült a csapatnak megbotlani, ahol az eUnited, majd a BIG gáncsolta el őket.A pályák tekintetében a csapat leggyakrabban látogatott harctere Inferno volt, ahol 42:24:18-as átlagot mutattak, a másik véglet pedig Cache, amit a csapat szinte minden alkalommal azonnal bannol. A győzelmi rátájuk 57,1%. A legerősebb mapjuk azonban Train, ahol 80,8%-ban kerekedtek felül ellenfelükön.

Nem hinném, hogy bárkit is meglepett volna a fenti kép, a csapat egyértelmű sztárja s1mple, aki elsőként érte el az +1000-es K/D arányt a CS történetében. Hat MVP medállal a nyakában húzta a csapatot –mindezt kétszer úgy, hogy nem is ők nyertek - valamint bezsebelte az „Az év PC játékosa” címet is az Esports Awards-on.

Végül Kane, a csapat edzője fogalmazta meg a 2019-es esztendő elvárásait:

„A legfontosabb célunk a Major győzelem, valamint elérni a világranglista első helyezését. Először a munkánk minőségére fogunk összpontosítani, ez még fontosabb számunkra, mint egy tornagyőzelem. A többi titok. Azt szeretném, hogy lelkiismeretesen azt tudjam mondani majd magamnak, hogy megtettem mindent, ami tőlem telhető. Az eredmény már másodlagos, de biztos vagyok abban, hogy a munka meghozza gyümölcsét.”

Az ötös első tornája idén pont az IEM Katowice 2019 lesz februárban, így már az év elején teljesülhet a legfőbb célkitűzés. Összesen háromszor vesztettek Major döntőt, kétszer voltak harmadikok és öt alkalommal végeztek a TOP4-ben. Idén vajon sikerül az áttörés?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!