A free-to-play játékosok legjobb barátja: Pz.Kpfw. IV Ausf. H bemutató

A free-to-play játékosok legjobb barátja: Pz.Kpfw. IV Ausf. H bemutató

Egy ütős német közepes tank tier 5-ben, amivel garantáltan élvezni fogjátok a csatákat.

A World of Tanks korai szakaszában a free-to-play, azaz az ingyenesen játszó felhasználók számára a tier ötös tankok jelentették a megváltást, ugyanis egész jókat is lehetett farmolni velük. Az idő múlásával természetesen nagyon sok minden megváltozott, de a Pz.Kpfw. IV Ausf. H továbbra is egy roppant élvezetes járgány.

A harckocsi történelmi háttere

A Pz. IV G variánsának gyártása 1942-ben kezdődött, majd 1943 áprilisában a H variáns bemutatása és tömeggyártása is kezdetét vette. Az új verzió a régi fejlesztett lövegén osztozott, illetve egy egy lemezből álló 80 milliméter vastag frontpáncélt is kapott a korábbi réteges helyett. Az új erőátviteli rendszer –bár kissé csökkentette a jármű sebességét– megbízhatóbbnak bizonyult. Összesen 3.774 darab Pz. IV H készült.

A harckocsi stockosan

A kezdeti Pz. IV H a legtöbb stock harckocsihoz hasonlóan nem egy leányálom alapjáraton, mivel a fő lövegéhez először ki kell fejleszteni a lánctalpat, majd a tornyot, ezért a fejlesztés prémium fiók, személyes tartalékok és egyéb bónuszok nélkül kínszenvedés.

A harckocsi fullosan

Főfegyverzet

Talán elsőre meglepő, de a Pz. IV H top lövege sokkal jobb, mint amit a papírforma alapján várnál tőle. Bár a mozsárágyút ajánlott használni rajta, de még így is rendkívül pontos, ráadásul rögtön három lőszertípus közül választhatsz. Az AP elsősorban a kerítés mögött bujkáló tüzérség ellen vethető be, a HEAT a közepesen jól páncélozott egységek ellen közelharcban használható, és gyakorlatilag minden másra ott a repeszromboló.

Páncélzat

Jóformán egy tank ellen sem nyújt kellő védelmet a páncélzata, így aztán mindenféle feleslegesen bekapott találatot kerülni kell; csillagok együttállása szükséges ahhoz, hogy ne történjen katasztrófa.

Mozgékonyság

Meglepő, de ha a végsebességet nem vesszük figyelembe, akkor teljesen leesik az állunk a papírforma szerinti mozgékonyságot látva. A gyakorlatban pedig a képen szereplő adatok köszönnek vissza, így aztán nincs okunk panaszra.

Tippek a harckocsi használatához

A tipikus másodvonalas támogató, ami akár megbújik a KV-1-ek mögött, akár a Tigereket kíséri, a biztos sebzés ígéretével kecsegtet, és robbant fel pár repeszt ellenfelei lövege alatt. A DPM érték csak papíron mutat jól, ami azt jelenti, hogy az egy az egy elleni csatákat messziről érdemes vele elkerülni, ugyanis egyik lövedékével sem lehet igazán biztosra menni.

Ajánlott felszerelések: Célzásgyorsító, Töltésgyorsító, Ventilátor / Optika
Ajánlott képességek: Testvériség, Hatodik érzék, Kapáslövés, Sima utazás, Adrenalin Roham, Álcázás

A német tankokra nem jellemző kiváló -10 fokos lövegsüllyedés kihasználására minden helyzetben törekedni kell, ugyanis ezzel minimalizálható az ellenfélnek mutatott felületünk, -következésképp a bekapott találatok száma is jelentősen csökkenhet.

Végső értékelés

A Pz. IV H egy könnyen használható harckocsi, amit bátran ajánljunk azoknak, akik még nem döntötték el, hogy melyik ág top tankjáért szállnak harcba, ugyanis ebből a járműből a Pz. VII, a Maus, az E-100 és még az E-50M is kifejleszthető. Természetesen erre az egységre is igaz, hogy bár könnyen elsajátítható a használata, de vannak olyan rejtett trükkjei, amit csak gyakorlati tapasztalás útján lehet megtanulni. A cikk elején említett farmolásra már nem az igazi –bár ez inkább a megváltozott gazdasági rendszernek tudható be–, ennek ellenére mindenkinek tetszeni fog, aki pár kör erejéig szórakozni szeretne egy kicsit.

Elő szoktad még venni ez a német közepes tankot? Mi volt a legjobb csatád vele?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.