Az öt legmeglepőbb átigazolás a preseasonben

Az öt legmeglepőbb átigazolás a preseasonben

League of Legends - Minden évben vannak meglepetések átigazolások terén, de legutóbb sikerült pár igen nagyot durrantani.

Érdekes évet zárt 2018-ban a League of Legends profi mezőnye is, nem csak a játék maga. A világbajnokság talán izgalmasabb volt, mint valaha, –a végjátékig legalábbis biztosan. A G2 megverte az RNG-t, a Cloud9 kijutott egy halálcsoportból, a Flash Wolves és a Gen.G pedig idő előtt búcsúzott a tornától, stb. Az ezt követő átigazolási szezon sem volt izgalmaktól mentes, ...sőt! Láthattunk pár igazán meglepő igazolást is, megnéztük, hogy melyik öt volt az, ahol leginkább felkaphattuk a fejünket.

Bang - 100 Thieves

Bang már évek óta erősítette az SKT-t, –eleinte nagyon jó, később néhol ingadozó teljesítménnyel. Sokak szerint a 2017-es világbajnokság többek közt az ő játéka miatt ment el az SKT számára, nem sikerült annyira elsajátítania a hyper carry-ket az Ardent Censer metában.

Tavaly azonban talán pont Bang volt az egyetlen biztos pontja a csapatnak, mindenhol máshol cserék váltották egymást. Úgy látszik, hogy az ingadozást megelégelve végül úgy döntött, hogy inkább Észak-Amerikában próbál szerencsét és Aphromoo mellé költözött az alsó ösvényre. Észak-Amerika egyébként is híres erős lövészeiről, mint például Doublelift, vagy akár Sneaky. Fel lesz adva a lecke számára, de elnézve eddigi képességeit, minden lehetősége megvan, hogy felvegye ellenük a kesztyűt, Cody Sunt, illetve Rikarat fogja váltani majd idén.

Gorilla - Misfits Gaming

A Misfits idén nem feltétlenül volt a legjobb helyzetben, a világbajnoki szereplés sem jött össze nekik, pedig az alapok megvoltak. IgNarral az oldalukon 2017-ben elég jót mentek, de miután ő elment, valahogy nem volt az igazi a dolog, hiába került oda Mikyx, aki sokáig első volt az EUW solo que létrán is. Idén azonban a csapat két veteránnal is kiegészül, topon sOAZ vette át a piros-fekete mezt a narancs-fekete helyett, támogatóként pedig az egyik legnagyobb sztár érkezett a csapathoz: ő Gorilla.

Sokáig PraY mellett játszott, de most új lövésze lesz Hans Sama személyében, akit Rekkles és Upset mellett az egyik legjobb lövésznek tartanak Európában. Gorilla a helyi szinten nagyon erős Kingzone-t hagyta a háta mögött, hogy Európába költözzön. Két ilyen kaliberű játékossal az alsó ösvényen minden lehetőségük megvan, hogy bizonyítsanak, –kérdés, hogy milyen lesz az összhang Hans Samaval.

Jensen - Team Liquid

Az egykor eltiltott játékos a Cloud9-nál találta meg sikereit éveken át. Tavaly év végén azonban úgy érezte, hogy itt az ideje váltani, annak ellenére, hogy nemzetközi szinten minden játékosváltás ellenére általában a Cloud9 mentette meg Észak-Amerika becsületét. Helyette inkább a Team Liquid-hez csatlakozott, ahol köztudott, hogy a pénz nem probléma, rendre a legjobb játékosokat veszik meg. Pobelter tavalyi játéka nem volt túl meggyőző, Jensen viszont Bjergsen mellett szintén az egyik legtöbbre tartott mides az NA LCS-ben.

Egyéni tehetsége és képességei megkérdőjelezhetetlenek, és egy olyan tapasztalt dzsungelessel, mint Xmithie, –aki ráadásul jól "idomítható" és nem megy állandóan látványos megmozdulásokra–, kellő támogatást kaphat az ösvényen. Pobelter sem rossz játékos, egyéni szinten megmutatta már többször is, de valahogy a nemzetközi porondon rendre alulmaradt. Talán Jensen lesz az, aki végre betölti ezt a tátongó űrt a középső ösvényen.

Mata - SK Telecom T1

Gorilla mellett korunk másik legjobb támogatója a világon kérdés nélkül Mata. Hova máshova is menne a KT Rolsterből, ha nem az SKT-be. A másik koreai csodagyereket, Deftet maga mögött hagyta és idén egy frissebb ígéretes lövésszel, Teddy-vel fog küzdeni. Az SKT-ben Matának valószínűleg méltó helye lesz Faker mellett és szükségük is lesz rá, mert az utóbbi egy évben nagyon nem ment jól a szekér.

Mata tapasztalata felbecsülhetetlen lesz Teddy mellett, aki már egyéni szinten megmutatta többször is tehetségét a JAG-ben, csak csapat szinten valahogy elcsúsztak a dolgok sokszor. Két olyan veteránnal, mint Mata és Faker, valamint egy olyan topossal, mint Khan nem tűnik lehetetlennek felhúzni a megfelelő szintre a fiatalabb tagokat is.

Caps - G2 Esports 

A Fnatic és a nyugati világ az első szezon óta legjobb évét zárta tavaly, hiszen egészen a világbajnoki döntőig mentek. Ebben oroszlánrészt vállalt Broxah és Caps is. Caps ráadásul a nyári szakasz MVP-je is lett Európában és egy ilyen sikeres évet követően valószínűleg nem sokan számítottak volna arra, hogy elhagyja a csapatot, –arra meg még kevésbé, hogy mindezt majd pont a G2 miatt teszi.

Ennek egyszerű oka van, Perkz kapcsán egy pillanatig sem merült fel, hogy esetleg elhagyná a csapatot, de a G2 lépett egy bátrat és lerakták az alsó ösvényre, ahol Mikyx lesz a támogatója, így Caps elfoglalhatta a középső ösvényt. Perkz-et és Caps-et gyakran a két legtehetségesebb európai játékosként tartják számon, így ha Perkz ténylegesen beletanul az ADC szerepbe –és Caps hozza a kötelezőt–, nehéz lesz megálljt parancsolni a nindzsáknak.

Te melyik átigazoláson lepődtél meg leginkább?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!