Mennyi az annyi? - Nézzük, hogy melyik korosztály uralja a profi mezőnyt

Mennyi az annyi? - Nézzük, hogy melyik korosztály uralja a profi mezőnyt

CS:GO játékosok életkorát mutatjuk be a legjobb 5-10-15-20 csapatban.

Na, nézzük! Kiöregedtünk? Túl fiatalok vagyunk? Erre biztos válaszokat nem fogunk kapni, de átfogó statisztikát mutatunk 100 játékos életkoráról. A legjobb(HLTV ranking) 5,10,15,20 csapatból állítottuk össze. A cikket egy reddit post ihlette, amiben a top30 és azon kívül eső profi csapatok életkorát vizsgálták, ahol kb. a 20-24 éves korosztály dominál

Ezután pedig úgy döntöttünk, hogy külön bontásban nézzük a legjobb 20 csapatot, ötösével ugrálva. Hát, íme!Azt láthatjuk, hogy 19 éves kor előtt nincs top5 játékos, illetve nagyon kevés a top20 is. Ez nem meglepő számomra, inkább a pár kivétel lep meg, ami 4%. Ezen a szinten nagyon komoly koncentrációs képesség szükségeltetik, ami nem szokott jellemző lenni a fiatalokra.  

20-23 éves sávban van a legtöbb játékos. Ez lehet a játékosok teljesítményének csúcsa? Talán. Könnyen lehet viszont, hogy csak véletlen, hiszen pár éve éri meg csak e-sporttal foglalkozni egyetem után, ahelyett, hogy dolgoznánk. Legalábbis a nyugati, illetve északi országok lakosainak számára, akik grafikonunk nagyját adják.

Érdemes megemlíteni, hogy a 32 éves korosztály pont kicsúszott, hisz a 32. helyen álló Kinguinban játszik TaZ, aki az egyik –ha nem a legtapasztaltabb– játékos a CS:GO-ban. Emellett apróbb érdekesség, hogy a 2001-2002-es korosztály nem tűnik a legerősebbnek, hiszen pont  17 éves profit nem láthatunk a mezőnyben. Bár a 18-as életévben is csak egy profi van, meglepő módon az NRG sztárja, nahtE. A statisztikákból most már mindenki vonja le a saját tanulságát, –a lényeg pedig, hogy nyugodtan próbálkozhat mindenki, elég biztató az eloszlás.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Forrás: TeamGetfight - CS:GO & PUBG

Kövess Minket!