Kapta, halt: mi történt a nerfelt lapokkal?

Kapta, halt: mi történt a nerfelt lapokkal?

A decemberi gyengítések hatása a Hunterstone-ban jegecesedett ki. Mi történt a négy nerfelt kártyával?

December 19-én élesedtek a nerfek a Hearthstone szerverein, amire már rengetegen vártak. A Druid, Rogue és a Paladin közvetlenül gyengült, de közvetett módon a Shudderwock Shamant is ellehetetlenítették. A gyengítések könyörtelenek voltak és a Hunterstone korszakát hozták el a játékba. Hogy ez mennyire volt célja a Blizzardnak azt nem tudni, –de az biztos, hogy nem tréfáltak, amikor eldöntötték, hogy milyen mértékű változtatásokkal pusztítják el a Leeching Poisont, a Wild Growtht, a Nourish, a Level Up!-ot és a Saronite Chain Ganget. Nézzük meg, hogy mi lett ezekkel a lapokkal!

Wild Growth

A Druid gyakorlatilag teljesen eltűnt a patch óta és ez nagyban köszönhető a Wild Growth gyengítésnek. A Taunt változatban még úgy, ahogy próbálkoznak vele, de a többi Druid verzió már nagy ívben kerüli a Jade Blossom gyengébb kiadását.

Level Up!

Egyértelműen a legnagyobb vesztese lett a nerfeknek az immár hat manás varázslat. Az Even változatokba felesleges, a Dude Paladinba túl drága. Az Odd Pala ennek ellenére hasít a ladderen, mivel a Huntereket képes bedarálni a gyors pakli.

Saronite Chain Gang

A népszerűsége drasztikusan visszaesett, de még így is befér a Zoo Warlockba és az Even Shamanba, amik a Standard metában jelentősebb szerephez jutottak az elmúlt hetekben. Ami érdekes, hogy a paklik, amikben a Saronite Chain Gang szerepet kap viszonylag stabilan teljesítenek, de a kijátszással ez a győzelmi arány 45 százalék alá esik, ami nem túl jó jel a jövőre nézve.

Leeching Poison

A Kingsbane Rogue paklik elvesztették a Control jellegüket és felvettek egy gyorsabb stílust, amiben teljesen feleslegessé vált a Lifesteal. A Leeching Poison eddig is csak egy pakliban kapott szerepet, de a gyengítés hatására végleg a süllyesztőbe került.

Nourish

A Wild Growthhoz hasonlóan kiüresedett a szerepe és már csak néhány kósza off-meta szintre süllyedt Druid deckben próbálkozik győzelmekhez segíteni a játékost. Tulajdonképpen a WG és a Nourish nerf együtt megölte az egész Classt és ezt a számok is alátámasztják. Vannak olyan Druid paklik, amik működnek ideig-óráig, mint például a Mecha'thun, vagy Hakkar Togwaggle típusok, de ezekben már sem a WG, sem a Nourish nem szerepel.

Szerintetek a nerfeknek ez volt a célja, vagy megint túllőtt a Blizzard a gyengítésekkel?

Nourish

Kövess Minket!