10+2

10+2 "profiról" derült ki ismét, hogy csalás előnyeivel éltek még a PEL meccsein is

A PUBG Corp. elkezdte kivizsgálni az összes kompetitív játékost, és úgy fest nem alaptalanul!

Egy hete számoltunk be arról, hogy a PUBG észak-amerikai bajnokságából, a National PUBG League-ből a PUBG Corp. kiadta útját négy játékosnak és az ő csapataiknak, miután kiderült róluk, hogy a kvalifikációs mérkőzések során csaltak. A PUBG Corp. december 19-én kezdte meg globális tisztogatását a profinak titulált PUBG játékosok körében, azóta pedig sorra hullanak el a top ligákban szereplő játékosok és csapatok.

Most újabb 12 játékos kapott eltiltást, akik a PUBG Europe League berkeibe jutottak be meg nem engedett előnyök használatával. Meglehetősen összetett az ő esetük, így felsorolásszerűen részletezzük a pontos történéseket és büntetéseket.

A 12 szóban forgó játékos:

  • Avalon
  • Smitty
  • Papaya
  • Cabecao
  • TEXQS
  • S1D
  • swalker
  • zuppaa
  • Houlow
  • sezk0
  • THZ
  • Fr_Steph

Közülük 6 játékos; Papaya, Cabecao, swalker, zuppaa, Houlow és sezk0 3 éves eltiltást kaptak mindenféle PUBG versenytől, legalább egyszer ugyanis nem megengedett programot használtak tétmérkőzésen. További négy játékos 2 éves eltiltást kapott, a vizsgálatok alapján tétmérkőzésen ők nem használtak csalást, casual mérkőzésen azonban igen. Ők voltak: Avalon, Smitty, TEXQS” és S1D. A maradék két játékos -THZ és Fr_Steph- pedig azért kapott 3 éves eltiltást, mert –bár ők nem csaltak–, tisztában voltak azzal, hogy csapattársuk igen, mégis hallgattak róla. Természetesen ez a banhullám a csapatokra is kihatott, a Sans domicile fixe, a Red Diamonds és a Pittsburgh is megrovásban részesült. A Sans elvesztette a spotját mind a PEL-ben, mind a másodligának számító PCL-ben, ugyanakkor a szervezők azt mondták, hogy teljesen új rosterrel indulhatnak a jövőben a versenyeken mindaddig, amíg ki nem derül, hogy ők is tisztában voltak a csalás tényével.

A Red Diamonds és a Pittsburgh Knights csapata pedig megtarthatja a helyét, amennyiben S1D-et és TEXQS-t lecserélik. A szervezők és a fejlesztő nem tudnak arról, hogy a csapat többi tagja csalt volna.

A lépés természetesen kötelező volt az illetékesek részéről, sokan azonban még így sincsenek megelégedve a dologgal, a csaló játékosok ugyanis javíthatatlanul tönkretették sok játékos meccsét. Az egy dolog, hogy a diszkvalifikált csapatok helyét a sorban következővel töltik fel, de benne van a pakliban, hogy ha nem csaltak volna, akkor nemcsak az ő, de más csapatok helyezése is másképp alakult volna.

Vannak, akik a jövő miatt kezdtek el aggódni, miszerint nemcsak kezelni, sokkal inkább megelőzni kéne a problémát. A GamerLegion játékosa, Marcus egy kommentben le is írta, hogy akkor a jövőben elegendő, ha a négyből egy csal, ha az lebukik, a csapat mindent tagad és kiteszik őt a szervezetből.

Ez egy igen erős kritika volt, ami abszolút jogosan formálódott meg, –az illetékesek viszont azt ígérték, hogy a jövőben már előre ellenőrizni fogják az összes játékost, aki részt vesz egy adott tornán.

Szomorú látni, hogy még a kompetitív PUBG-t is ilyen mértékben sújtják a csalók, –de ha a PUBG Corp. ezt a jelenséget el tudja hárítani, akkor a bugokkal teli játékmenet már szinte csak apró kellemetlenség lesz.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!