TOP 32-ig jutott három magyar csapat is a HOTSHOT Series nyílt selejtezőjén

A selejtezőn 128 csapat igyekezett a legjobb nyolcba kerülésért.

Tegnap délután négy órakor vette kezdetét egy QuickFire által szervezett, és a LOOT.BET által támogatott HotShot Series első szezonjának nyílt kvalifikációja, melynek legjobb nyolc szereplője a zárt selejtezőbe kerülhetett. Természetesen magyar csapatok is igyekeztek a nyolc hely közül valamelyiket megkaparintani, ám három magyar ötösnek –név szerint a Budapest Five-nak illetve a PixelFire-nek és a HoP e-Sports-nak– a TOP 32-ben véget ért a kvalifikáció, míg a REVOLTE a legjobb 64-ben búcsúzott már.

DEv vezette Budapest Five az első körben a két bolgárból, két lengyelből és egy brit játékosból álló VALOUR együttesét utasította maga mögé Inferno-n 16-9-re. A következő körben egy négy lengyel és egy német játékosból álló mixet vertek meg 16-12-re Mirage-on.

A legjobb 32-ben pedig már egy komolyabb ellenféllel nézett farkasszemet a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság-on is jövőhéten résztvevő magyar együttes, hiszen a DJOXiiC-HOLMESO szerb párossal kiegészülő AKOPA ellen léptek pályára, ahol a pálya szintén Mirage volt, –győzni azonban sajnos nem sikerült: 16-11-re kikaptak.

skraddyViZRramosHeggecoolio ötös, azaz a PixelFire szintén egy lengyel csapat ellen vágott volna neki a selejtezőnek, azonban ellenfelük nem jelent meg időben, így máris egy alapértelmezett győzelemmel a legjobb 64-ben találták magukat, ahol egy nem kisebb ellenféllel, a spanyol x6tence csapatával harcoltak Inferno-n, és egy szoros küzdelemben 16-14-re sikerült is őket megverniük, –ami nem kis teljesítmény.

A következő körben azonban egy francia csapat, mely CLAQ néven indult a kvalifikáción, egy 16-6-os Dust 2-őn aratott győzelemmel megállította a spanyol top csapatot verő magyar gárdát, így számukra a verseny ekkor véget ért.

A frissen szervezetet váltó –RIFT Esports-ból távozó– HoP e-Sports név alatt játszó magyar mix (Tigeneer9kSzarvasMarhakorytorzsi) az első mérkőzésüket 5v4-ben játszották Mirage-on, ahol végül később megérkezett az ötödik játékos, –ám sokat ő sem javított a helyzeten, így játszi könnyedséggel 16-2-re nyerték az első fordulóban történő mérkőzésüket. Ezután egy GAMEZONE nevezetű koszovói többségű csapatot vertek meg szintén Mirage-on 16-6-ra.

TOP 32-ben azonban a lengyel A25IQ formáció 16-7-re megverte a magyarokat Train-en, így ők is a torna ezen szakaszában búcsúztak.

gabessonrmLsebiBarcodegejmzilla ötössel felálló REVOLTE TOP 128-ban egy szintén erős spanyol csapatnak számító, Kairi vezette Team Heretics-et vert 16-7-re Inferno-n.

Az első meccsből is kiderült, hogy nem legkönnyebb részére sorsolták az ágrajznak a REVOLTE-ét, hiszen a következő körben a Squared csapatát is irányító juricM vezette szerb UltiCoin ellen játszottak, szintén Inferno-n, ahol viszonylag helyt álltak, győzni azonban nem tudtak, 16-9-es vereséget szenvedtek.

HotShot Series egy 15 ezer dolláros online liga, ráadásul a zárt selejtezőbe jutott csapatok között még kiosztanak 5 ezer dollárt. A ligában már olyan csapatok kaptak meghívást, mint a Vitality, az AVANGAR, –de ott lesz a lengyel AGO, az Epsilon, illetve a francia 3DMAX is.

A teljes csapatlista majd az EU és CIS zárt selejtezők TOP 2 csapatával fog kibővülni 16 résztvevőre, mely zárt selejtezőkre már szintén kaptak meghívást az együttesek, melynek listája a két régióban az alábbi.

Gratulálunk az összes magyar csapatnak eredményéhez!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!