Méltatlan helyet kapott Xyp9x a HLTV ranglistáján

A kiváló dán játékos még a top 10-be se fért be, pedig kiváló statisztikákkal rendelkezik, csak éppen a rating maradt le.

Már több, mint egy hete zajlik a HLTV 2018-as játékos ranglistája, ahol a CS:GO egyik legismertebb hírportála értékeli a profik teljesítményét. Erre használják a saját maguk által kitalált rating rendszert is, ami egy egész pontos adatot ad a játékosokról, –de közel sem tökéleteset. Erről pont egy tegnapi cikkünkben meséltünk többet:

A lista viszont folyamatosan bővül; tegnapelőtt elérkeztünk a 13. helyhez, amit végül Xyp9x nyert el. Ez bármilyen másik évben remek teljesítmény lett volna a support játékostól, de idén sokan –köztük én is– úgy éreztem, hogy ez egy méltatlan hely az Astralis kiválóságának.

De kezdjük is rögtön az elején; az Astralis szinte az év elejétől az év végéig olyan mértékben dominált, hogy a múlt aranycsapatait is bőven túlszárnyalta. Több, mint fél éve folyamatosan 1000 ponttal vezetik a HLTV ranglistáját, és nemhogy meccset, de még pályát sem igazán buktak. Ehhez persze együtt kellett dolgozniuk, és ez a csapat érdeme, amit a ratingek is megmutatnak. 1.11-el gla1ve a csapat "leggyengébb" játékosa, míg device 1.17-el vezeti a sort. Látszik tehát, hogy szinte alig van köztük különbség. Xyp9x 1.14-es rátával áll jelenleg, míg a K/D-je 1.10-el áll. Ezek nem elég kiemelkedőek, hogy valaki bekerüljön a top 10-be, de egyéb statisztikákban olyannyira élen jár, hogy azt a világ legjobbjai is megirigyelnék. Az egyik ilyen nem más, mint a Survivability, ami magyarul a körönkénti túlélést takarja. Xyp9x ebben világelső, amihez hozzájárul az is, hogy általában ő az utolsó játékos, aki bekerült egy lerakóra, vagy éppen egy olyan site-ot véd, amit kevesebbszer támadnak az ellenfelek. Ehhez szorosan fűződik a Clutch-jai számai is, hiszen az előző évben összesen 77 1vx szituációt oldott meg nagy csapatok ellen.Természetesen a HLTV stábja valószínűleg más apróbb tényezőket is számba vett, de szerintünk az Astralis csapatának összes tagja megérdemelt volna egy top 10-es helyezést. A kérdés természetesen igen nehéz, –de reméljük a kiváló Clutch mester jövőre még inkább megmutatja, hogy van helye a top 10-ben is.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!