Flying Scoutsman módban botokkal farmolják az XP-t a játékosok

Flying Scoutsman módban botokkal farmolják az XP-t a játékosok

Érdekes kép látott napvilágot a Reddit oldalán.

Tegnap este egy különös esetet ábrázoló kép került fel a Reddit CS:GO-val foglalkozó felületére, ahol ingyenes CS:GO-val rendelkező felhasználók láthatóak egy Flying Scoutsman meccsen, azonban egyikük sem mozdul, csupán gugolnak az egyes kezdőkön.

Természetesen a tabellán látható nevekből is kiderül, hogy ezek nem játékosok, hanem valaki által üzemeltetett botok. A képet posztoló játékos csupán elindított egy keresést a War Games játékmódon belül, melyen keresztül erre a szerverre dobta be őt a rendszer. Ezek mellett az alábbiakat közölte a képpel együtt.

"Csupán egy ember volt online, aki a köszönésemre csak annyit válaszolt, hogy "hello". Megkérdeztem tőle, hogy az XP farmolás a célja ennek a tevékenységnek, melyre csak annyit írt ez a felhasználó kétszer is, hogy "halo", és kirúgtak a játékmenetből, amint a bemelegítés befejeződött." - ContraHacker"

Egy másik Reddit felhasználó kommentben azt is leírta, hogy korábban ő is találkozott már hasonló esettel, –csak éppen az ESEA rendszerén belül–, ahol egyes emberek szintén AI botokat futtattak, hogy rombolják a játékélményt, de a közelmúltban azon a platformon erre nem volt példa. Ez a cselekvés pedig többekből felháborodást hozott elő, hiszen nem korrekt formában szerzik meg az egyes szinteket, melyeket XP zsákmányolásával lehet megtenni, és így akár Prime státuszra is szert tenni. Ezeket persze később eladják, –méghozzá potom összegért–, így a jövőben akár 1-2 dollárért is szerezhetünk egy Prime accountot, amihez akár még egy véletlenszerű telefonszám is jár. A csalók mellett most már ez ellen is fel kell lépnie a Valve-nak.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!