Mi vész el, és mi marad az Even Shamanból a rotáció után?

Mi vész el, és mi marad az Even Shamanból a rotáció után?

Mely kártyákat veszíti el az osztály, melyek maradnak, és mivel helyettesíthetőek a hiányzó elemek?

A Raven évének hamarosan vége, így a jól bevált archetípusok fénye is leáldozni látszik. A 2017-es szettek közül a Journey to Un'Goro, a Knights of the Frozen Throne és a Kobolds and Catacombs lapjait veszítjük el, és marad a Witchwood, a Boomsday Project és a Rastakhan's Rumble, –na meg persze a Classic és Basic szett. A váltás időpontja egyelőre nincs kőbe vésve, de március végén, esetleg április elején következhet be a rotáció.

Mi lesz ezután az Even Shamannal?

Értékes lapokat veszít el a játék középső szakaszából, illetve a Lich King és Kalimos távozása is fájdalmas lesz. A Saronite Chain Gang nerf ellenére a kártya továbbra is játékban maradt, –sőt, gyakorlatilag kihagyhatatlan elemnek számít ebből a páros lapokból álló pakliból. Valódi alternatívákat a jelenlegi lapkészletből nehéz találni, –mert bár a Taunt funkció a Defender of Argus vagy Sunfury Protector kártyákkal kiváltható–, csakhogy a Saronite Chain Gang egyszerre jelentett számottevő tempóelőnyt és védelmet is.

Elképzelhető egy Overload vonal a Thunderhead és a Rain of Toads előretörésével, de a két legendary helyett egyelőre semmi igazán jót nem lehet említeni, –sőt, még azon is el lehet gondolkozni, hogy a Corpsetaker kiesésével a Vicious Scalehide és Al'Akir egyáltalán szükségesek-e a deckbe.

Hogy látod az Even Shaman helyzetét a standard rotációt követően? A mostani lapokból is össze tudnál rakni egy ütős páros paklit, vagy mindenképp reménykednünk kell az érkező kiegészítőben?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!