Mit gondoltok kik lesznek a Minorok befutói, papírforma vagy meglepetések?

Mit gondoltok kik lesznek a Minorok befutói, papírforma vagy meglepetések?

Alig pár nap és máris kezdődnek a Minor versenyek. Nézzük meg kiknek van a legnagyobb esélye továbbjutni és kik okozhatnak meglepetést.

Véget ért a téli pihenés, a legtöbb csapat jelen pillanatban is bootcampen van és gyakorol, hiszen 2019 is Major versennyel indul, a helyszín pedig nem más, mint a legendás Katowice városa, ahol bár 2018-ban is volt CS:GO verseny, Majort utoljára 2015-ben tartottak itt.

mindig is fantasztikus látvány és hangulat volt a Katowicében megtartott versenyeken

A tavaly londoni FACEIT Majorhöz hasonlóan, most is már a Minorok is a helyszínen lesznek megtartva, így már jövőhéttől kezdve szurkolhatunk kedvenc csapatainknak, hogy elcsípjenek egy-egy továbbjutást érő pozíciót. Mielőtt megnéznénk, hogy adott régióban pontosan melyik csapatok szálnak majd harca a Minor során, tekintsük át röviden a versenyek felépítését, nézzük meg mit kell elérniük a csapatoknak a Minoron.

Természetesen külön Minor lesz, az ázsiai, a CIS, EU és NA régióknak, mindegyik Minorról két csapat jut majd tovább a Major Új Kihívók szakaszába, illetve a Minorokon harmadik helyezést elért csapatok még egyszer összecsapnak majd egymással -ez lesz a Minor rájátszás- ahonnét további két csapat jut tovább. Ehhez a 10 Minorról érkező csapathoz csatlakozik majd a FACEIT London Major 9-14. helyezett csapatai -NiP, fnatic, G2, Vega Squadron, Cloud9, TYLOO- kialakítva így az Új Kihívók 16 fős mezőnyét.

CIS & Ázsia Minor

Bátorkodtam egybevenni ezt a két Minort, hiszen valljuk be őszintén, nem ez a két régió profi csapatai dominálják a CS:GO-t, tisztelet a kivételnek persze, de általában erősebbnek szoktuk mondani az NA és az EU mezőnyt. Továbbá, talán az ázsiai csapatokat a legnehezebb felmérni, általában onnan érkezik a legritkábban információ és ha csak nem követjük figyelemmel a különböző keleti versenyeket, akkor őket látjuk a legkevesebbet játszani. Ettől függetlenül a B csoportból egyértelműen a Vici és a MVP PK tűnik a legerősebbnek, míg az A csoportban ne feledjük el, hogy két ausztrál csapat is helyet kapott és a Renegades, valamint a Grayhound sokkal erősebbnek is tűnnek, mint keleti ellenfeleik. Ettől függetlenül a Cyberzen például okozhat meglepetést, ha nem is mindkét ausztrál csapatnak, de egyiküket könnyen elkaphatják majd. A CIS csapatok közül pedig kíváncsian várom, hogy mihez fog tudni kezdeni a bondik-ot is sorai közt tudó Gambit, vagy, hogy a B csoportban tud-e majd meglepetést okozni a pro100 vagy az új szervezet alá tartozó, seized-et is magába foglaló Runtime csapata. Nem lennék meglepődve egyébként, ha a jelenlegi Gambit csapatának nem sok babér teremne és a Spirit lenne az A csoport legerősebb ötöse.

az EPL 8. szezonjában 5-6. helyen zárt a Renegades, olyan csapatokat megelőzve, mint a BIG, az NRg vagy a HellRaisers

Amerikai Minor

Talán a legnehezebben prediktálható Minor csoport az amerikai, mindkét csoport megtöltve jobbnál jobb játékosokkal és csapatokkal. Az A csoportot egyértelműen az NRG ötösének kéne dominálnia, papírforma szerint legalábbis, de akár a Dél-Afrikából Amerikába költöző Bravado csapatában is bőven lehet potenciál, míg a két brazil ötösben olyan nevekkel találkozhatunk, mint kNgV- vagy SHOOWTIME.  A B csoport sem gyenge, de itt azért sokkal nagyobb eséllyel végez majd elől a karrigan irányította Envy és az eUnited csapata, akiknek 2018-ban sikerült igazán belépniük a nemzetközi profi CS:GO világába.

Vajon Európa egyik legjobb irányítója sikerre tudja vezetni az amerikai Envy csapatát?

Európai Minor

Ember legyen a talpán, aki az amerikai régió után az európai Minorra is bátor tippekkel tud előhozakodni. Tény, hogy az A csoportban a mousesports ötöse tűnik az uralkodó csapatnak, de azért őket nem lehetetlen elkapni, még akár egy Valiance is meg tudja őket lepni ha minden jól alakul számukra. Az OpTic vagy a Vitality pedig magabiztosan állhat ki a mouz ellen is, én személy szerint nagyon szurkolok a francia csapatnak és főleg annak, hogy hosszú idő után végre újra egy ütőképes francia csapata legyen a profi CS:GO-nak. A B csoportban is olyan együttesekkel találkozhatunk, mint a 2018 második felére rengeteget fejlődő ENCE, a dán CS:GO második számú csapata a North, az ausztrál yam-el kiegészülő ex-Space Soldiers - hiszen XANTARES már a BIG csapatát erősíti- és az ESL Pro League 8. szezonjában meglepetést okozó Windigo, aki olyan csapatokon is könnyedén átgázolt, mint a HellRaisers, a fnatic vagy éppen a már említett North. Meg is merem kockáztatni, hogy a B csoportból a finn ENCE és a Windigo együttese végez majd az első két helyen és a dánok valamint a törökök könnyedén hoppon maradhatnak.

az ENCE játékosai a StarSeries & i-League 6. szezonjának győzteseként

Ne feledjétek tehát, hogy jövőhéten már indulnak a Minorok, az európai és a CIS régiók mérkőzései január 16. és 20. között, míg az amerikai és az ázsiai meccsek január 22. és 26. között zajlanak majd. Ti melyik csapatokat várjátok továbbjutó helyre?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Bortókép: HLTV.org

Kövess Minket!