Tényleg van értelme egy helyen tartani a Minort és a Majort is?

Tényleg van értelme egy helyen tartani a Minort és a Majort is?

CS:GO Minor és Major együtt, előnyök, hátrányok, játékosok és szervezés.

Egy helyen tartják a Minor és Major versenyt, aminek nézői szemmel én speciel örülök, de volt olyan játékos, aki nem tetszésének adott hangot. Miért tartják egymás után, ugyanott a Minort és a Majort? Miért van köztük 2 hét szünet? Miért nem tetszik ez bizonyos játékosoknak? Miért húzódik el ennyire a Minor? Ezekre a kérdésekre próbálunk nektek választ adni.

Három erő is próbál érvényesülni, és bizonyára nagyon nehéz megtalálni a balanszot, hogy a játékosok a nézők és a szervezők is elégedettek legyenek. Elsőre, mikor megláttam "nahtE" tweetjét, amiben arra panaszkodott, hogy az NA Minor-t teljesen értelmetlen EU-ban tartani, együtt is éreztem vele. Játékos szemmel ez teljesen egyértelmű, nyilván nem kellemes 20 órát repülni és más időzónában megmérkőzni a honfitársaiddal. Ugyanakkor rendkívül sok kedvező dolog van ebben szervezői oldalról. Nem kell 3 kontinensen szervezni különböző vállalkozókkal rendezvényeket. A játékosoknak nem lesznek vízum problémái (ezek egész gyakoriak sajnos). Kevesebb esély van a csúszásokra és állandó minőséget tudnak nyújtani. Nézői szemmel számomra jó hangulatot ad az egésznek, hogy a világ minden tájáról összegyűlnek a csapatok.Másik probléma bizonyos játékosoknak, hogy túl sok időt kell Európában tölteniük, ugyanis 2 hét telik el a Minor és a Major közt. A szünet oka az, hogy szeretnének felkészülni egymásból a csapatok. Arról viszont fogalmam sincs, hogy a játékosoknak muszáj-e a szünetben ott maradniuk, gondolom nem. Ebben az esetben persze dühítő lehet, oda-vissza megint 20-20 órát utazni és az időeltolódással birkózni, talán meg sem éri, nincs efféle tapasztalatom. A verseny minőségének és a vízumok oltárán fel kell áldozni ezt a kényelmi szempontot.

Miért húzódik el ennyire? Erre a válasz elég egyértelmű, semmi okosat nem tudok mondani. A nagyobb nézettség miatt, hogy minél több meccset nyomon tudjunk követni, ebből sok pénz származik neki, és nekünk is igényünk van rá.

Véleményem szerint jót tenne a versenynek, ha már egy helyen tartják, akkor ne válasszák külön a régiókat. Legyen egy nagy Minor, minden régió együtt, óriási harc a túlélésért. Valószínűleg a régiókra osztott Minoroknak az az oka, hogy így nem lehetne kontrollálva, egyenlő esélyekkel bejuttatni a csapatokat, hogy minden régióból fixen jussanak be gárdák. Elég nagy különbségek vannak a területek közt, ugyanakkor a külön régiók top csapatai szerintem így is le tudnának jutni, és a Minor ázsiója rendkívül megemelkedne, sokkal izgalmasabb is volna.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!