Egy volt EU LCS bajnok is szerepelni fog a ma induló MNEB K&H LoL bajnokságán!

Egy volt EU LCS bajnok is szerepelni fog a ma induló MNEB K&H LoL bajnokságán!

League of Legends - 8 csapat vág neki az MNEB K&H LoL bajnokságának. Lesznek itt nagy nevek, régi visszatérők és persze új csapatok is, –de vajon kik lehetnek esélyesek?

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság K&H League of Legends ligája a mai napon veszi kezdetét, este hét órától. Az adásról természetesen közvetítés is lesz a Magyar LoLTV jóvoltából, a kommentátorok pedig Pierce, Darcigh, Buci és Livius lesznek.

Az adások és a meccsek a Magyar LoLTV Twitch csatornáján jelennek majd meg, amit alább találhattok!

A nyolc résztvevő csapat pedig nem más lesz, mint a Team Horizon Reapers, a WiLD by Lagardère Sports, az Afterglow Esports Club, a RIFT Esports, a Team Plague, a One Piece eSports, a Mayhem és a CutlerSharkDragon Team. Egyes nevek nagyon is ismertek lehetnek a nézők számára, azonban akad egy-kettő, akiket még nem nagyon láttunk. Az előzetes felállások alapján szeretnénk egy fajta rangsort felállítani, hogy kiktől mit is várunk a bajnokság ideje alatt. Szerencsére ezek a ligák pont attól érdekesek, hogy hajlamosak sokszor felrúgni a papírformát.

Team Horizon Reapers

A THR régi név már a hazai LoL e-sport mezőnyben, azonban az MNEB-re egy kissé új felállással érkezik. Joe jelenlegi állás szerint csereként kezdi majd, helyette Hybrid érkezik Benzz mellé az alsó ösvényre, aki megjárta az LCS-t is a G2 színeiben és az Origennél is játszott, így a tapasztalat meglesz. Miden továbbra is Cuhi, a dzsungelben Colamax, topon pedig Xeanny játszik, aki az utolsó pillanatba igazolt hozzájuk az AGW-től. A csapat nagy részének így már volt ideje összeszokni, így csak Hybriddel kell összecsiszolódni, de Benzz eddig is tehetségesnek bizonyult, talán pont Hybrid mellett fog igazán kivirulni. Hybrid egyébként LCS-t is nyert 2016-ban a G2-val, ilyen kaliberű játékos még nem nagyon volt hazai versenyen. A korábbi eredményeik alapján mindenképp a top 3-ba várnánk ezt a gárdát, hiszen az osztályozó kupán is ők döntőztek az első helyért, amit végül nem sikerült megszerezni.

WiLD by Lagardère Sports

A hazai játékosokból álló gárda talán legnagyobb előnye, hogy több pozícióban az ország legjobb –vagy egyik legjobb– játékosa található. Topon MarineHBS még mindig egy biztos ember, a dzsungelben SanyaDau-nak még van mit bizonyítania, de ilyen veteránok mellett gyorsan fejlődhet. Meightet még mindig az ország legjobb midesének, de egyesek az ország legjobb játékosának is tartják pozíciótól függetlenül. Boton pedig a legjobban összeszokott hazai páros jelenik meg Stiles és hextasy személyében. Ez a felállás már számtalanszor bizonyított, az osztályozó kupát is ők nyerték. Az eddigi eredmények alapján mindenképp top 3-ba várható a gárda, de meg is nyerhetik az egészet.

Team Plague 

Szintén egy több éve szereplő szervezet a hazai LoL mezőnyben, jelenleg pedig egy veteránokkal teli felállást tudnak felmutatni. Topon Frather már számtalan csapatot és versenyt járt meg idehaza és külföldön is, igaz első héten nem ő fog játszani. A dzsungelben Malacko lesz, ő is viszonylag friss játékos, ez lesz az első komolyabb csapata. Miden Sk1nzor már elég nagy múlttal rendelkezik, a THR-es időszaka alatt őt tartották a másik legjobb midesnek Meight mellett, mostanában kezdett el újra aktívan játszani. Boton pedig Dand3r és Geller szerepel majd. Dand3r szintén viszonylag új játékos, de neki már volt korábbi tapasztalata, Geller pedig szintén egy igazi veterán. Nagy lehetőség van ebben a gárdában is, ha nem kerültek túlzottan padlóra az EBL-es kiesés miatt, akkor mindenképp a mezőny felső felében kellene végezniük.

RIFT Esports

A RIFT egy új felállással indult az MNEB-en, ugyanis a korábban bejutott Dani pici füle nevű gárda mögé álltak be. A felső ösvényen Mókus, dzsungelben a korábban már THR-ben is megfordult Loxigar, miden a Challenger Series zárt kvaliját is megjárt DareDévil szerepel, az alsó ösvényt pedig szintén két veterán alkotja majd, dRX és Zotyi. Ezt a felállást így egyben még nem láthattuk az MNEB előtt, így nehéz lenne megtippelni, hogy miként is fognak teljesíteni, az osztályozó kupán 7. helyet érték el. Csereként Kubu, illetve Paresz is szerepel, de őket csak végső esetben szeretnék alkalmazni a csapat elmondása szerint. Ezek alapján a RIFT-et a középmezőnybe várjuk.

A következő oldalon a többi négy csapattal és a várható menetrenddel folytatjuk!

Afterglow Esports Club

Az AGW is jegyez régebbi neveket csapatában. A felső ösvényen a hazai egyik legjobb splitpushernek tartott Blice szerepel majd, a dzsungelben pedig Maetseb. Miden egy viszonylag új tehetség tűnik majd fel Shape személyében, az alsó ösvényt pedig kiszelol és Shyro alkotják majd. Első ránézésre a felállás nincs annyira tele sztárnevekkel, azonban az AGW a fejlődő és fejleszthető tehetségekben bízik. Ha Ap4ch3 valóban ki tudja hozni a maximumot a srácokból edzőként, akkor szintén fix helyük lehet a középmezőnyben.

One Piece eSports

A RIFT-hez hasonlóan itt sem az OP jutott be az MNEB-re, helyette egy kisebb gárda mögé álltak be, a Nolph által vezette Gamer Gentlemen mögé. Kisebb kupákon már értek el eredményeket, de az MNEB lesz az első igazán nagy megmérettetése a gárdának. Topon Wacefake szerepel majd, a dzsungelben pedig a már említett Nolph. Miden Ned Julpie, míg az alsó ösvényt Akrol és Pepi alkotják. Ahogy az a nevekből is látható, nem feltétlenül dúskál általunk már ismert sztárokkal. Azonban pont ez a fajta viszonylagos ismeretlenség lehet nagy fegyvere a csapatnak, mivel a többiek nem sokat tudnak róluk, maximum, amit az osztályozó kupán láttak, ahol a 8. helyre futottak be. Mivel még bizonyítaniuk kell a "nagyok" között és tapasztalatot gyűjteni, inkább a mezőny második felébe várjuk őket.

Mayhem

A Mayhem egy igen érdekes csapat az MNEB-en. Komolyabb szervezeti háttér ugyan nincs mögöttük, ám a játékosok már megjártak pár csapatot és versenyt. A felső ösvényen Kopifox szerepel, aki nem tegnap kezdte a szakmát. A dzsungelben Domee játszik, ő is megjárt már olyan csapatokat mint a WiLD, vagy a RIFT, ő a vezető is egyben a Mayhemnél. Miden az ex-WSE-s chrisie lesz, az alsó ösvényt pedig gary és Hatecore alkotja. Itt is keverednek a fiatalabb tehetségek és a már tapasztaltabb játékosok, –kérdés, hogy így egymagukban mennyire tudnak majd elegendő időt és energiát fektetni az egészbe, jelen állás szerint egy erős középmezőnybeli helyezést várunk tőlük.

CutlerSharkDragon Team

Végül, de nem utolsó sorban az abszolút névtelenséggel érkezik a ligába a CutlerSharkDragon Team. Egy igazi meme csapatról van szó, akik enyhén emlékeztetnek minket az UOL stílusára trollkodásaikkal, hiszen magukból is viccet csinálnak, –jó értelemben. A felső ösvényen Becse, a dzsungelben Sanyitata, miden zaviika, az alsó ösvényen pedig Kádár és Hardad borzolják a kedélyeket. Első ránézésre leginkább szórakozni jöttek, –de ki tudja, hogy pontosan meddig fognak elmenni, ha kicsit is komolyan veszik, ők lehetnek az MNEB K&H LoL kupa igazi fekete bárányai. A realitások talaján maradva egyelőre inkább a mezőny alsóbb felébe várjuk őket, de ha ezt sikerült megcáfolniuk, az elég nagyot fog szólni.

Az MNEB K&H LoL kupa beosztása is nyilvános, az első két hét mérkőzéseit az alábbi képen találjátok!

Az MNEB K&H LoL bajnokság első szezonját tehát a WiLD és az AGW összecsapása nyitja este 7 órától, őket követi a Mayhem és a RIFT párharca, majd jöhet a Plague és az OP küzdelme, a napot pedig a THR és a CSDT zárja. Minden héten két meccsnap lesz kedden és szerdán, így holnap is folytatódnak az izgalmak először a WiLD és a RIFT között, ezt követően a Plague és a CSDT között, utánuk érkezik a THR és az OP, és a második napot, –illetve az első hetet– a Mayhem, valamint az AGW meccse zárja majd.

Nézz fel te is a Magyar LoLTV csatornájára ma és holnap este 7-től, hogy ne maradj le az MNEB izgalmairól!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!