Craftolási tanácsok 2019-re: Legendary lapok

Craftolási tanácsok 2019-re: Legendary lapok

Áprilisban jön a Hearthstone következő rotációja, ezért érdemes már a jövőre gondolni, amikor belevágunk a Legendary lapok tömeggyártásába. Adunk néhány tippet!

A Hearthstone-ban minden évben áprilisban jön a Mikulás. A tavasz második hónapjában érkezik az év első kiegészítője és kerül át Standardba a két évvel ezelőtti kiegészítők triója. Idén ismét hatalmas várakozás övezi ezt az eseményt, ugyanis kikerül a Standardból a Knights of the Frozen Throne, a Journey to Un'goro és a Kobolds & Catacombs. Nem mindegy tehát, hogy a következő három hónapra akarjuk elpazarolni a nehezen megszerzett varázsport, vagy már a későbbi időszakra is gondolunk. Összeszedtük azokat a Legenndary lapokat, amiket érdemes most legyártani, –mivel hasznosak, erősek és még nagyon sokáig a Standard formátumban használhatóak lesznek!

The Witchwood

A két leghasznosabb 2018-as Legendary kártyát ebben a kiegészítőben találjuk. Baku és Genn önmagában határozza meg a jelenlegi metát és várhatóan az Odd és Even paklik népszerűsége és változatossága miatt ebben semmi változás nem lesz.

Más lapot nehéz lenne jó szívvel ajánlani ebből a kiegészítőből. Hagatha, Houndmaster Shaw, Lord Godfrey, Glass Knight és Azalina Soulthief is csak néhány pakliban szerepel, ezért nem kötelező craft egyik sem.

The Boomsday Project

Zilliax a legnépszerűbb Legendary jelenleg a Standardban és ezért minden játékos gyűjteményében jó, ha megtalálható. A Mecha'thun paklik egyre jobb számokkal rendelkeznek, a Subject 9 a Secret Hunterben szerepel csak, de a pakli erőssége és népszerűsége miatt megéri a pénzét. Whizbang egyszerűen egy jó lap azoknak, akiknek nem elég bő a lapkészletük. 1600 dustért kaphattok 18 decket, ami minden szempontból egy jó üzletnek tűnik.

Futottak még szinten szerepel számos másik lap, de ezek annyira nem fontosak, ha erős meta paklikat szeretnénk építeni. Crystalsmith Kangor, Stargazer Luna, Dr. Boom, Mad Genius, Zerek's Cloning Gallery, The Soularium és a Myra's Unstable Element is kiváló lap, de kevésbé meghatározó és többnyire igen drága paklikban szerepelnek a legtöbb esetben.

Rastakhan's Rumble

A Rastakhan's Rumble legjobb Legendary lapja egyértelműen Zul'jin, ami a Hunterstone korszakában brutálisan erősnek tűnik. A rotáció után felértékelődhet még inkább, mivel Deathstalker Rexxar átkerül Wildba és nem lesz több elérhető Hunter Hero Card.

Szorosan követi a Troll hőst Mojomaster Zihi, ami valójában egy tech lap, de azok között a prémium kategóriába esik. Even deckekben szinte kötelező, de egyéb Control paklik is előszeretettel használják.

Említésre méltó még az OondastaShirvallah, the Tiger, Hakkar, the Soulflayer és Jan'alai, the Dragonhawk, de ezeket csak akkor gyártsátok le, ha kifejezetten csak ezek hiányoznak a kinézett paklikhoz.

Neutral

Leeroy Jenkins az egyetlen erős Neutral Charge-os lap, ezért mindig lesz olyan Aggro pakli, amiben elfér. Bloodmage Thalnos két lapot helyettesít egyszerre, ezért beleillik minden pakliba, aminek kell a korai laphúzás és profitál a Spell Damage-ből is. Malygost azoknak érdemes legyártani, akik komolyabban szeretnének foglalkozni a Hearthstone-nal, mivel a hatalmas sárkány köré épülő paklik nem a legkönnyebbek közé sorolhatóak.

A legjobb semleges lapok után vessünk egy pillantást az egyéb Neutral és hősspecifikus Legendarykre is. Ediwn Van Cleef és a Prophet Velen szinte minden metában talált magának egy legalább off-meta szintű paklit, Alexstrasza főleg a kombó / Control deckekben kötelező elem a mai napig. Legendary tech kártyákból sincs hiány: a Black Knight, Harrison Jones, Captain Greenskin, Ysera és a Baron Geddon is néha-néha előkerül; ezért legyártani nem feltétlen kötelező, de ha már egyszer megszereztük semmiképp sem tartozik a "törhető" kategóriába. Ott van még a King Kruh és Al'akir, the Windlord, amik az Edwinhez és Velenhez hasonlóan erősek, de sokkal ritkábban találkozhatunk velük, –annak ellenére, hogy most épp virágkorukat élik.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!