Felemás eredményekkel, de tegnap is bővelkedtünk magyar CS:GO-ban

Felemás eredményekkel, de tegnap is bővelkedtünk magyar CS:GO-ban

Továbbra is szurkolhatunk magyar csapatoknak az ESEA Advanced 30. szezonjában, kolor pedig a United Master League-ben szerepel.

A héten kezdetét vette a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első szezonja, ahol a legjobb magyar CS:GO csapatok küzdenek meg a 3,5 millió forintos összdíjazás egy szeletéért. Ha lemaradtál volna a meccsekről és a hírekről, kövesd minket és a Magyar Esport TV Twitch csatornáját, ahol holnap megnézheted majd a keddi és a szerdai meccsnap mérkőzéseit, jövőhéten pedig folytatódnak majd az MNEB küzdelmei.

Persze más ligákban is találkozhatunk magyar játékosokkal és csapatokkal, tegnap este a kolorral kiegészülő Vexed játszott a United Masters League-ben, a HoP e-Sports ötöse pedig az ESEA Advanced keretein belül csapott össze bolgár ellenfelével.

HoP e-Sports vs. FATE eSports.eu

Sajnos muszáj vagyok azzal kezdeni, hogy vannak bizonyos dolgok az utóbbi pár napból amik beárnyékolhatják a HoP tagjainak hangulatát és morálját, ezekre nem szeretnék részletesen kitérni, de kérek mindenkit, hogy a pletykákat és híreszteléseket ne vegyük készpénznek. Sajnos valószínű, hogy ezek a dolgok rányomták bélyegüket a HoP-ra, hiszen az este a bolgár FATE csapata ellen láthatóan gyengébben játszottak, mint ahogy azt megszoktuk tőlük.

A pálya Inferno volt, ahol két nappal ezelőtt könnyedén, 16-7-re sikerült elverniük a finn Minttu csapatát, így bizakodva várhattuk a bolgárok elleni mérkőzést is. A valóság azonban más eredményt hozott és bár az első félidőt egy pont elégséges 5-10-es eredménnyel zárta a HoP, a térfélcserét követően, mindössze két kört tudtak bevédeni a magyar srácok, így végül a FATE nyerte a mérkőzést, 16-7-re. Ez még csak az első volt a 9 héten át tartó ligából, így bőven van még esélye a SzarvasMarha, kory-, hussaR, torzsii, ER9K felállással játszó HoP-nak, hogy nemzetközi mezőnyben is bizonyítson.

Vexed vs. Tricked

Hivatalos információkat továbbra sem tudunk kolor új csapatával kapcsolatban, jelenleg a svéd többségű Vexed mérkőzéseibe segít bele a United Masters League mérkőzései során, ahol pár napja az LDLC-t is sikerült elkapniuk 2-0 eredménnyel. Tegnapi ellenfelük a dán Tricked csapata volt, akik jelen még nincsenek az UML LAN döntőjébe jutó 8. helyen a tabellán, de nagyon közel állnak a hozzá. Bo2-es meccsekről beszélünk, kolorék Mirage-t, míg a dánok Inferno-t választották. Előbbin remekül kezdett a Vexed és támadó oldalról akkora előnyt tudtak kiépíteni, hogy onnan már nem tudott visszajönni a Tricked, 16-6-os eredménnyel zárult a pálya.

Infernon már sokkal jobban játszottak a dánok és ha nem is akkorát, mint Mirage-on kolorék, de sikerült szép előnyt kiépíteniük, amire aztán a második félidőben gyönyörűen rá tudott kontrázni a Vexed, egy kör híján ki is egyenlítettek, de a dánok nem akarták elengedni a saját pályájukat, 9-10-ről zsinórban 6 kört bevédve megnyerték Infernot. A Vexed és kolor így sajnos nem túl fényesen, 17 mérkőzés után pusztán 4 győzelemmel állnak az UML tabellájának 11. helyén.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!