iBUYPOWER Masters 2019 - Tökéletes példa arra, hogy hogyan ne rendezz versenyt

iBUYPOWER Masters 2019 - Tökéletes példa arra, hogy hogyan ne rendezz versenyt

A temérdek technikai hibán túl a szervezés sincs a helyzet magaslatán.

Helyi idő szerint tegnap este 7 órakor kellett volna elkezdődnie az iBUYPOWER Masters 2019 első mérkőzésének, amin az Astralis és compLexity küzdött volna meg egymással. A valóság azonban ettől sokkal bonyolultabb, bármi aminek volt esélye, hogy elromlik, rossz lesz, hibás lesz és csúszást okozhat, az most mind egyszerre következett be az amerikai versenyen és a nyitónap teljes katasztrófájához vezetett.Pedig nem elsőre egy egészen jó versenynek ígérkezett, a legjobb csapatok részvételével és a legjobb kommentátorok és elemzők közreműködésével láthattuk volna játszani még a Major előtt az Astralis, a FaZe, a n0thing-gal kiegészülő compLexity vagy éppen a Liquid csapatát és még csak azt sem mondhatom, hogy mindannyiukat láttuk is. Teljesen elárasztotta a netet a versennyel kapcsolatos hibák és panaszok, a helyszíni nézők csalódott beszámolója. Kezdve attól, hogy ahogyan a fenti képen is látjátok, a közönség soraiból sok helyen katasztrofális a kilátás a színpadra, át az 5 órás csúszáson, egészen a az első napra érvényes jegyek árának visszatérítéséig van itt minden.

A szurkolók beszámolója alapján a belépéskor nem ellenőrizték a táskákat és semmiféle fémdetektor nem volt, majd aztán mikor erre rájöttek a szervezők szépen egyesével elkezdték kirúgni az embereket a csarnokból, hogy a második belépésnél már átnézzék a táskájukat. Miután 5 órás várakozást követően már a játékosok is saját közösségi oldalaikon panaszkodtak, végre elkezdődtek a játékok, amit ekkora csúszás után is olyan hibák jellemeztek mint a játékhang teljes hiánya, recsegő mikrofonok a kommentátoroknál és sokszor az is előfordult, hogy már rég az elemzőké volt a szerep, de a reklámok zenéje még mindig adásban volt. Ahogy Twistzz Twitter posztjában is olvashatjátok, még a játékosok által eszközök sem voltak minőségiek, zajszűrő fejhallgatók egyáltalán nem is voltak és a monitorok sem voltak a legjobb minőségűek a kanadai játékos szerint.

N0thing shows that IBP masters you can see the screen from r/GlobalOffensive

Ha mindez nem lenne még elé, n0thing megosztott egy rövid videót amin jól látszik, hogy a játékosok minden gond nélkül fel tudnak nézni a közönség számára kirakott képernyőre, megszerezve onnan bármilyen információt az éppen zajló játékról. Az pedig már végkép az utolsó csepp volt a pohárban, hogy a hatalmas csúszás és a folyamatosan fennálló technikai hibák miatt a 7 darab Bo1-ből mindössze hármat lehetett követni Twitchen. Mind a játékosok, mind a nézők teljesen jogosan vannak kiakadva, gyakorlatilag minősíthetetlen a szervezés minden téren, az iBUYPOWER pedig azzal nyugtatta a szurkolókat, hogy második napra jó lesz minden, az első napra érvényes jegyek árát pedig visszakérhetik.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!