Overkill: három kártyán kívül bukott Standardban az egész mechanika

Overkill: három kártyán kívül bukott Standardban az egész mechanika

A Rastakhan's Rumble kiegészítővel megérkezett a Hearthstone-ba az Overkill mechanika. Egyelőre úgy tűnik azonban, hogy nem sok vizet zavarnak ezek a lapok!

A Rastakhan's Rumble rengeteg újdonsággal próbálta visszacsábítani az elhidegült játékosokat a Hearthstone világába. Troll hősök, Loák, Spiritek és egy valódi Warcraft hangulatot áraszt még mindig az egész kiegészítő magából, ami teljesen rendben is van. A problémák ott kezdődnek, amikor a 135 új lap közül próbáljuk előbányászni a használhatóakat. Az Overkill mechanika az Explosive Runes-ból nőtte ki magát és összesen 14 lapon szerepel már ez a kifejezés. Azonban a 14 kártyából, csak három az, ami valójában hatást gyakorol a Standard metára, a többit jobb elfelejteni, ha ebben a formátumban akarunk játszani. Nézzünk a számok mögé!

Blast Wave

A Mage öt manás területi sebzése, hiába tűnik egész jónak, mégsem képes Jaina-ból rettegett fúriát csinálni. A két sebzés általában nem elég és az Overkill effekt sem megy végbe az esetek többségében. Odd Control Mage-ben esetleg belefér, de amúgy megmarad Aréna lapnak.

Népszerűség: összes pakli 1,6 százalékában

Kijátszás után: 45 százalékban nyer a deck

Oondasta

Big Druid, Odd Taunt Warrior, Deathrattle Hunter és... Gyakorlatilag utóbbi két pakli tartja életben ezt a lapot, ami ténylegesen a metába is beférkőzött. Hiába jó a képessége a lapnak, keresi a helyét. Várhatóan a rotáció után fellángolhat Oondasta szájában a láng és megpörkölheti az ellenfeleket.

Népszerűség: összes pakli 4,4 százalékában

Kijátszás után: 55,7 százalékban nyer a deck

Baited Arrow

Egyértelműen a Flanking Strike és Cobra Shot fúziójából született Baited Arrow a legjobb Overkill kártya jelenleg a játékban. A Spell Hunterek és egyéb Midrange változatok is előszeretettel lövik ki a csalit, ami az esetek legnagyobb százalékában egy 5/5-ös Beasttel is megajándékozzák Rexxart.

Népszerűség: összes pakli 8,8 százalékában

Kijátszás után: 51,2 százalékban nyer a deck

A többi Overkill lap az 1 százalékos népszerűséget sem éri el, ezért felesleges a Standardban foglalkozni velük, ellenben az Arénában otthon érezhetik magukat.

A Ticket Scalper, a Sightless Ranger és a Half-Time Scavenger is 16 (!) százalék feletti népszerűségnek örvend az Aréna falai között, amivel a legjobbak közé tartoznak. A 14 Overkill kártyából 11 olyat találunk, ami a deckek több, mint 1 százalékában feltűnik, 6-ot, ami az 5 százalékos küszöböt is átlépni. Ha az volt a Blizzard célja, hogy erős Aréna kártyákat adjon ki "Overkill" felirattal, akkor mindenféleképp sikeresnek nevezhetjük a fejlesztők munkáját.

Szerintetek mi lesz a jövőben az Overkill lapokkal?

Kövess Minket!