IEM Katowice Minor - Érkeznek a Spirit és a Vitality matricák

Megvannak az EU és CIS Minor továbbjutói, rengeteg csapat most először fog Majorön szerepelni.

Véget ért az IEM Katowice európai és CIS régiós Minor versenye, 4 csapat már biztosan ott lesz a Major mezőnyében. Hasonlóan az eddigi napokhoz, nézzük meg milyen eredmények születtek a mérkőzéseken, hogyan áll a Major Új Kihívók szakaszának mezőnye és mibe kapaszkodhatnak még a csapatok.

IEM Katowice CIS Minor - 5. nap

Miután a kazah AVANGAR játékosai megszerezték az első Major szereplést érő helyezést, a Spirit is és a Winstrike csapata volt még harcban egymással a maradék egy beülőért. Két orosz csapat küzdött meg tehát egymással, a pályáink pedig Nuke (a Winstrike választotta), Overpass (a Spirit választotta) és Dust2 voltak, ahol ha már ők kérték maguknak, akkor meg is nyerték Nuke-ot a Winstrike játékosai, 16-14-re. Nem volt könnyű dolga a Spirit-nek, –hiszen tapasztalt játékosok ellen, egy pályás hátrányból kellett felállniuk–, mégis sikeresen abszolválták a dolgot és Overpass-t hatalmas fölénnyel, 16-6-ra nyerte a Spirit. Dust2 következett ahol hasonlóan szép támadó oldalt játszott a Spirit, mint az előző pályán, CT-ben pedig még annyi esélyt sem adtak ellenfelüknek, 16-9-re lezárták a pályát, –és ezzel együtt a mérkőzést is. A Spirit így már biztos résztvevője a Majornek, a Winstrike pedig a Minor Rájátszásba jutott, –hogy ez pontosan mit jelent arra egy picit később visszatérünk.

IEM Katowice EU Minor - 5. nap

Az európai Minor is izgalmasan alakult, ahogy tegnap már olvashattátok, az ENCE jutott tovább a Majorre elsőként, a Vitality és a North csapatára várt még egy küzdelem az EU Minor utolsó Major szereplést érő helyéért. Valószínűleg több Nuke-ot láttunk már most a Minoron, mint fogunk majd a Majorön, ezen a meccsen is játszottak a pályán, mellé pedig Mirage és Inferno volt. Minkét csapat megnyerte az ellenfele választását, különösen csúnya volt Nuke, amit –bár a dánok választottak–, 5 körnél többet nem tudtak rajta hozni. A mérkőzést és a Major beülőt eldöntő utolsó pálya Inferno volt, ahol közel akkora pofont kapott a North, mint Nuke-on, 16-8-ra nyert a Vitality.

apEX még mindig visszafogottan ünnepli a sikereket

Mondanom sem kell, hogy a franciák oldaláról a fiatal Mathieu "ZywOo" Herbaut ezen a meccsen is remek formában volt, a dánok közül pedig Valdemar "valde" Bjørn Vangså volt kimagaslóan erős. Az IEM Katowice Major Új Kihívók szakaszába tehát bejutott a Minorról, a Spirit, az Avangar, az ENCE és a Vitality csapata; nekik már biztosan lesz matricájuk és hozzájuk jön majd még 2-2 csapat az amerikai és az ázsiai mezőnyből, –valamint a négy régió Minorján 3. helyezést elérő csapatok még egyszer összekerülnek majd–, ahonnét még két csapat juthat be a Majorre.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!