Megismétlődött a FaZe vs. Cloud9 döntő, –íme az öt legszebb pillanat

Szinte napra pontosan tavaly ilyenkor mintha már láttuk volna ezt a meccset.

Bizony, 2018 január 28-án ugyancsak egy FaZe vs. Cloud9 döntő volt az ELEAGUE Major: Boston tornán, –az akkori erőviszonyok azonban változtak, a FaZe is felfrissült, a Cloud9 pedig szinte teljesen kicserélődött. Ahogy akkor, úgy most sem lehetett panaszunk a mérkőzésre; izgalmas volt, mind a három pályára szüksége volt a csapatoknak, de ezúttal a FaZe tudott győzedelmeskedni. Az első pályán csúnya pofonba szaladtak bele Guardianék, de utána össze tudták kapni magukat és hiába bukták el a saját választású Mirage-t, Inferno-n és Train-en maguk mögé tudták utasítani a Cloud9 csapatát. A döntő legszebb és legizgalmasabb pillanatait válogattam most nektek össze.

Flusha 4K Mirage B-n

Ahogy már említettem, Mirage finoman szólva sem sikerült jól a FaZe-nek, három kört tudtak csupán hozni a C9 ellen. Betonbiztos védelemmel játszott az amerikai csapat, szinte tökéletes CT oldalt zártak például az ilyen flusha 4K köröknek is köszönhetően, ahol bár csapattársa hibázik az AWP-vel, elég neki az AK és egyedül is megtudja tartani a B-re érkező FaZe játékosokat.

Rain egy P250-nel hozza a kört

Inferno már annál inkább jól ment a FaZe-nek, egyetlen egyszer sem volt előnyben a Cloud9, még az olyan eco kört is megnyerte a FaZe, –pontosabban rain–, amiben csak egy P250 pisztolya volt és háromszoros létszámfölényben voltak az amerikaiak.

GuardiaN 1v4 ACE clutch

Train volt a mérkőzés utolsó pályája, ami már sokkal szorosabban indult, mint Mirage vagy Inferno, GuardiaN azonban nem hagyta felzárkózni a Cloud9 csapatát, hiába maradt egyedül 4 játékossal szemben, tudjuk, hogy Lacika mire képes ha AWP van a kezében és ezt most is megmutatta.

NiKo dupla a CT-k ellen

Gyakorlatilag a tavalyi FACEIT Major óta NiKo irányít a csapatban –és bár voltak meccsek ahol láthatóan visszafogta ez a teljesítményét–, az esetek nagy többségében így is elképesztő frageket pakol a körökbe a bosnyák játékos. Egymaga leültette a visszafoglalni igyekvő Cloud9 játékosokat, összességében pedig ebben a körben is 3K-val zárt.

GuardiaN 3K a második pisztolykörben

Nem véletlenül egy újabb GuardiaN videó, 3 fejessel hozta meg csapatának a második pisztolykört is. Az egész mérkőzésen remekül játszott a FaZe AWP-se, ő kapta meg a verseny MVP medálját is, csak Trainen +25-ös K/D aránnyal és 131-es ADR-rel zárt.

A FaZe emelhette tehát magasba az ELEAGUE CS:GO Invitational kupáját; ennél jobb nyitást keresve sem találhatott volna a csapat így pár héttel a Major előtt. Mit gondoltok, a YNk-val és AdreN-nel felfrissült FaZe képes lesz ugyanerre a teljesítményre az IEM Katowice Major alatt is?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!