Hamarosan komoly Classic kártya nerfek érkeznek!

Hamarosan komoly Classic kártya nerfek érkeznek!

A Blizzard fejlesztői szeretnék, ha a Hearthstone fejlődését nem béklyóznák meg az alapból igencsak erős Classic szettbe tartozó kártyák. 

A Hearthstone mint kártyajáték kiegyensúlyozása nem kis feladat és a Blizzard nagyon ritkán mer csak változtatni a lapokon. A legutóbbi komoly átalakításokat nem sokkal a Rastakhan's Rumble megjelenése után jelentették be és a Wild Growth névre keresztelt frissítésben a Druidot érték a legnagyobb nerfek. Sokan úgy gondolták, a közeljövőben nem bolygatja meg a dolgokat a stúdió, hiszen nyakunkon a Standard rotáció, tegnap este azonban a semmiből bejelentették, hogy Február 5-én újabb nerfek érkeznek, melyek fő célpontjai a Classic szett ikonikus lapjai lesznek.   

Hearthstone on Twitter

We'll be changing a few cards in an update scheduled to arrive on February 5th. Full Details: https://t.co/Nw44jzpimf

A stúdió mindezt azzal indokolta, hogy az alap és klasszikus szett lapjai túlságosan effektívek, így elnyomják a friss kiegészítőkben érkezett kártyákat és a Hearthstone stratégiák nem tudnak fejlődni. A döntés értelmében az alábbi változások érkeznek meg pár napon belül a játékba, vegyük is őket végig szépen sorjában!

Cold Blood - 1 mana helyett 2-be kerül

A Cold Blood mindig is a Rogue egyik alap kellékének számított és ez az aktuális metában sincs másképp, ugyanis jelenleg az Odd, a Tempo, illetve Jalexander Myracle paklija is használja. A változtatás igencsak komolyan érinti a kasztot, a kártya mindenféleképpen kiesik a páratlan mechanikára épülő összeállításokból, plusz kétszeresére növelt költségével a combo potenciálja is jócskán csökken. 

Flametongue Totem  - 2 helyett 3 manába kerül

Standardban a Shaman népszerűségben jelenleg az utolsó helyen kullog a többi kaszthoz képest, egyetlen használható paklija pedig az Even változat, ami jelenleg Tier 2-nek számít és 51.57%-os győzelmi aránnyal rendelkezik. A kezdeti körökben agresszivitásra épülő lista hatalmas veszteséget szenved ezzel, mivel lényeit nem tudja tovább erősíteni egy jól elhelyezett totemmel. A változtatás egyébként alapvetően nem a Standard felé irányul, hanem a Wildra, ugyanis ott az Even Shaman régóta tartó ámokfutásban van, amihez nagyban hozzájárul a Flametongue Totem. 

Equality - Mostantól 4 manába kerül

Az elmúlt hetek és az aktuális időszak királyának számító Paladin sem ússza meg a nerfeket, ráadásul az Equality komoly érvágás, hiszen a páros mechanikára épülő Odd, a Holy Wrath, a Cube, továbbá az Exodia paklik is használják. A spell Wild Pyromancerrel történő kombinálása így már picit költségesnek mondható, holott remek pást takarító módszer volt az agresszívebb paklik ellen is a korai körökben. 

Hunter's Mark - 1 manáról 2-re nő a költsége

A Rastakhan's Rumble megjelenését követő időszakban a Hunter karrierje igencsak megindult és annak ellenére, hogy a Wild Growth nerfek óta némi népszerűség csökkenés tapasztalható, Rexxar még mindig több mint 26%-ban van jelen a mérkőzések során. A többi kaszthoz képest ez továbbra is hatalmas különbség, szóval a Blizzard két Hunter kártyát is gyengít a frissítésben. A Hunter's Mark jelenleg három pakliban is szerepel, drágításával pedig a kaszt egyik legjobb védekező spelljének használata válik megkérdőjelezhetővé.

Emerald Spellstone - 5 helyett 6 manába kerül

A nerf csomag egyetlen nem Classic kártyáját a fejlesztői kommentár alapján szerették volna inkább egy közép és végjáték lapra pozicionálni, mivel eddig túlságosan jó tempó opció volt a kezdeti körökben. Megjegyzik továbbá hogy ez és a Hunter's Mark változtatás alapvetően a kaszt hatékonyságát és népszerűségét hivatott csökkenteni, megőrizve azért életképességét. 

Ezek lennének tehát a Február 5-én érkező frissítés gyengített lapjai. Ti mit gondoltok, jót tesz majd a játéknak ez a nerf csomag? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!