"A társadalommal szembeni küzdelem volt a legnehezebb" - MiBR Kérdezz-felelek

CS:GO - Az MiBR csapatával készült kérdezz-felelekből szemezgettünk!

Ezúttal az újjászületett brazil ötös tartott kérdezz-feleleket a rajongóknak. A nézők kérdezhettek twitteren, és videóüzenetben is, nem is szaporítanám a szót, lássuk hát a kérdéseket és rájuk érkezett válaszokat.

Hogyan maradtok motiváltak ennyi siker után?

cold: "Számomra nem számít mennyit nyertünk, sosem elég. Mindig nyerni akarok és mindig a legjobb szeretnék lenni."

Láttok-e valami új játékosra esélyt, hogy betörjön? Pl. d0cC?

fallen: "Ez egy nehéz kérdés, sokszor látod, hogy egy játékos sokkal jobb, mint a többi. Ki tudja melyikőjük kap esélyt, illetve ezen a szinten, már nagyon nehéz kitűnni. Ez rajtuk múlik, csak folyamatosan egyre jobbnak és jobbnak kell lenniük és emlékezniük kell, hogy csapatban játszanak, be kell tölteniük a role-jukat."

Mi a legkedvesebb emléked, a CS-től eltekintve?

taco: "A CS-től eltekintve? Az életem csak CS 5 éve, szóval... Talán amikor felvettek az egyetemre, Brazíliában, az egy komoly egyetem. A CS adta nekem a legeslegjobb élményeket az életemben, amik csak voltak."

Voltak vitáid a szülőkkel a sok játék miatt?

taco: "Persze, azt hiszem mindenkinek, az e-sport egy új dolog. Megértem őket, lehet én is így tennék. Voltak problémák, de nagyon jó diák voltam, sosem voltam bajos gyerek. Megengedték bármit csináljak, csak tanuljak mellette. És tanultam. Talán könnyebb dolgom volt, mint az átlagnak, voltak konfliktusok."

Milyen nehézségek találkoztatok karrieretek során?

zews: "A szülők abszolút problémát okoztak, én még hamarabb kezdtem, mint a többiek, semmi jel nem mutatott még arra, hogy ez valaha is ki fog fizetődni. A régiónk is egy nehézség volt, bizonyára emlékeztek 1-2 esetre. Számomra főleg a társadalommal vívott harc volt. Munka, iskola, CS egyszerre."


YNK azt mondta, hogy egyre több múlik a mentalitáson. Mennyire koncentrálsz amikor gyakorolsz és hasonló dolgok. Szerinted ez igaz rátok?

fer: "Egyetértek félig-meddig. Az emberek próbálják pl. megérteni az Astralis-t, mitől is voltak olyan jók a múlt évben. Sokan megpróbálják másolni őket, szerintem nem ez  a megoldás, meg kell találnod a saját utad/stílusod, úgy leszel igazán jó. Természetesen egyetértek, hogy profinak kell lenni minden téren. YNK minket először coacholt, próbálgatott rajtunk dolgokat, mi mentünk vele, de személy szerint nekem pár dolog nem tetszett, de próbáltam adaptálódni. Egy jó tapasztalat volt mindenki számára, de Ő azt szerette volna, ha azt csináljuk ami szerinte a helyes út, de nem igazán működött. Ettől független nem bánom az egészet.

Az Astralis-t próbálják másolni sok szempontból, pl. az időbeosztásukat. Ez szerintem nem jó, mindenki más. Ami ott működik, az máshol nem. Én nem játszom PUG-okat, az nekem rosszat tesz úgy érzem. Nem 8 órával kelek egy meccs előtt és 2 órát deathmatchelek, hanem 2 órával és eszek valami egészségeset. Mindenkinek megvannak a sajátosságai, és emiatt kár másolni. Meg kell találni a saját utad, ahogy jól érzed magad és szeretsz játszani és jól is játszol."

Zews és YNK coacholása között érzel nagy különbséget?

fer: Amikor zews velünk volt az elején, az nagyon jó volt nekünk, nagy szabadságunk volt, baráti, családias légkör. Aztán játékos akart lenni, nem mi rúgtuk ki. Aztán sokáig nem találtunk edzőt, sok mindenről tudtunk gondoskodni magunk számára, de voltak dolgok amikről nem. Pl. az időbeosztásról, volt, hogy 30 perccel a játék előtt keltem, képes voltam a maximumon játszani - "Meg is nyerted" -Fallen közbeszólt -. Aztán YNK jött ő egy sokkal professzionálisabb környezetet próbált teremteni, strukturáltabb játékot és timetable-t. Most újra itt van zews, a Liquiddel kifejezetten sikeres volt, és most próbálja a jó dolgokat áthozni hozzánk és úgy gondolom ez jól működik.

Mit javasolnál a játákosoknak, hogyan legyenek profik?

Fallen: Ha valaki profi akar lenni, meg kell másznod a létrát, tisztában kell lenned azzal, hogyan működik a játék, a mozgás, fragelés, lövés. Aztán el kell kezdened tanulni a stratégiai részét,hogyan kell a különféle szerepeket játszani. Erre a legjobb módszer kezdetekben más csapatokat megfigyelni, Youtube-on leckéket venni, sok játékos tanít sokféle dolgot. És fontos dolog valami csapatban játszanod. Még, ha ez egy hozzád nem is illő csapat sokat fog rajtad fejleszteni, és ahogy fejlődsz mész majd a következő csapatba. Ott van az FPL és a Rank S is, ott tudsz jó játékosokkal játszani, csak mászd meg a létrát, egyszerre egy lépés! És ne csak erre rakd fel az életed, nem lehet tudni, hogy lesz-e belőled valaki, vagy sem.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!