Kibannolták smooyat az FPL-ből

Kibannolták smooyat az FPL-ből

Valljuk be, ez várható volt.

Azonnali hatállyal kényszerpihenőre küldte a FACEIT Owen "smooya" Butterfield-et. A BiG csapatát nemrég elhagyó smooyáról tegnap írtunk, amikor is az OpTic egyik játékosának, refrezh-nek azt mondta, hogy inkább ölje meg magát, ha nem akar próbálkozni.

Ez természetesen komoly vitát váltott ki a két játékos és a rajongók között is, ebből kifolyólag FACEIT Mikey tudatta smooya-val, hogy a közeljövőben egész biztosan nem játszhat az FPL-ben.

Kivételesen ezt felnőtt ember módjára el is fogadta az angol játékos, és megígérte, hogy a pihenő után minden meccsét streameli majd.

Ezek után viszont érdemes arról beszélni, hogy miért is történt meg mindez. Ahogy azt a tegnapi cikkünkben is olvashattátok, refrezh-nek nem volt jó kedve és ezért nem próbálta a legjobbját nyújtani, majd smooya-val is többször összekaptak, ami teljesen kitiltelte őt. Akkor még ezt nem tudtuk, de ez azt jelentette, hogy igencsak fontos 1v1 szituációban egyszerűen rá akart ugrani az ellenfél játékosára, –vagy éppen átrohanni egy teljes molotov szőnyegen–, csak hogy 5v4-be kelljen játszania a csapatának.

Ezek után nehéz meglepődni azon, hogy smooya ennyire felkapta a vizet. Természetesen ettől függetlenül a brit játékos megérdemelte a kitiltást, de sokan úgy érzik, hogy ezek után refrezh-nek is kijárna egy ban. A dán játékos később bocsánatot kért Twitteren és elmondta, hogy szerinte is elfogadhatatlan az, amit csinált.

Ettől függetlenül viszont szintén megérdemelne legalább egy hét kitiltást az FPL-ből, hiszen ott nem csak profik játszanak, akik egy gyakorló játszótérnek tekintik ezt az egészet, hanem fél-profik is, akiknek nagy szüksége van az FPL nyereményekre, ha pedig egy-egy profi kénye-kedve szerint teszi tönkre a játékot, az rossz fényt vethet a FACEIT-re. Egyelőre viszont úgy néz ki, hogy csak smooya kapott kitiltást, így őt egy darabig egészen biztosan nem látjuk gyakorolni a legjobbak között.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!