Hirdetés

Mi lehet a megoldás a Genn és Baku problémára: nerfek, vagy esetleg más?

Loemifar | 19/02/09 12:39
Cikk mentése

A Genn és Baku probléma valós, de a megoldásra egyelőre még várni kell. Hogyan kéne kezelni a Witchwood legjobb és legnépszerűbb lapjait?

Hirdetés

2018 áprilisában megjelent a Witchwood, aminek kétség kívül a legnagyobb újítása a Genn Greymane és Baku, the Mooneater egyedi képességeiben rejtőzött. A két legendás lap segítségével beemelték a Hearthstone-ba a páros és páratlan mechanikát, ami azonnal a játékosok kedvencévé vált. Az elmúlt hetekben azonban egyre többször került a középpontba, hogy esetleg nerfelni kéne valahogyan a két lapot és az egész mechanikát, mivel még 2020 áprilisáig velünk maradnak a Witchwood lapjai és csak akkor kerülnek át Wildba. Összeszedtük a legfontosabb gondolatokat a témával kapcsolatban!

A probléma

Általában a Blizzard nem szereti azokat a kártyákat, amik kötelező elemeivé válnak a meta meghatározó paklijainak. Elég csak az Aviana, vagy az Azure Drake-re gondolni. Az előbbit gyengítették, az utóbbit Hall of Fame-be száműzték. Genn és Baku a HSReplay statisztikái alapján jelenleg a legnépszerűbb lapok között szerepel. Különösen Baku rendelkezik brutális számokkal, mivel ha a számok nem hazudnak, akkor kiderül, hogy közel minden negyedik pakli a Standard Rankeden páratlan manaköltségű lapokra épül. Genn ennyire nem dominás, de azért minden huszadik deck páros lapokból áll. A meta élén jelenleg olyan paklikat találunk, mint az Odd Paladin, Odd Secret Mage, vagy valamelyik Odd Warrior változat. A felturbózott Hero Power csábítóvá teszi több Classnak is, hogy Bakut erőltesse más, klasszikusabb koncepciók helyett.

Megoldási javaslat 1.0

Dean Ayala a Value Town legutóbbi műsorában említette, hogy beszélgetnek a fejlesztőkkel Gennről és Bakuról, –vagyis a Blizzard is látja, hogy nem jó mederben folydogálnak a dolgok. Általában –ha látja a Blizzard, hogy valami nem működik úgy, ahogy azt tervezték– több megoldás közül is választhat a probléma felszámoláshoz. Ebből az egyik a nerf, vagyis a mesterséges gyengítés. A Genn és Baku annyira speciális, hogy nagyon nehéz értelmes keretek között belenyúlni a képességeikbe. A mana és a stat gyakorlatilag nem számít, mert nem magukkal a lapokkal nyerjük meg a mérkőzéseket. Ha mégis a nerfekre kerülne a sor, akkor el lehetne gondolkozni azon, hogy elég lenne-e az, ha az Even és Odd deckeknek kötelező lenne megtartani a Gennt és Bakut. Ezzel gyengülne a kéz, de a Hero Powerről nem kéne lemondaniuk.

Megoldási javaslat 2.0

A másik út a Hall of Fame-be vezet. Mindig ott van végső lehetőségként a Blizzard kezében, hogy a félresikerült koncepciókat egyszerűen besöpörjék a szőnyeg alá, magyarul áttegyék a Hall of Fame lapok közé és ezzel a Wild gondjaira bíznák a jövőben. Drasztikus megoldás lenne Genn és Baku esetében, de nem véletlen, hogy a LvL Up Esports játékosa, Hulkeinstein is ezen a véleményen van. Vannak olyan esetek, amikor nem meggyógyítani, kezelni és bekötözni kell a sérült testrészt, hanem hasznosabb –igaz drasztikusabb–, ha egyszerűen levágjuk azt. Genn és Baku esetében meghúzhatja ezt a Blizzard, és akkor "csak" egy évig élvezhettük a különleges Witchwood Legendaryk hatását Standard módban.

Ti hogy látjátok a problémát? Szerintetek melyik a jobb megoldás?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
A hozzászólás nincs engedélyezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?