Hearthstone naplók: ezért működik a Spell Hunter a nerfek után

Hearthstone naplók: ezért működik a Spell Hunter a nerfek után

A Hearthstone legutóbbi nerfeinek egyik áldozata volt a Spell Hunter, azonban még mindig képes meglepetésekre 2019 legnépszerűbb paklija!

A decemberi és a februári nerfek közötti rövid időszak legnépszerűbb paklija volt a Spell Hunter, ami a Hunter's Mark és Lesser Emerald Spellstone gyengítése után drasztikusan visszaesett több fronton is. A győzelmi aránya még mindig felülről karcolja az 50 százalékot, de a Hunter paklik között már több is megelőzi játékszám alapján. Szubjektív vélemény következik arról, hogy miért jó még mindig a Spell Hunter és miért nem érdemes azonnal betörni a Spellstone-okat!

Spell Hunter

Kód:  AAECAR8EhwTp0gKG0wKbhQMNjQGoArUDyQSXCMUI3dIC39IC49IC4eMC6uMCh/sCoooDAA==

A pakli semmit sem változott a nerfek után, még mindig kötelező beletenni a két Hunter's Markot és a két Lesser Emerald Spellstone-t. Ellenféltől függően variálhatóak a Secretek. Ha sok a Paladin akkor két Explosive Trapre van szükség, ha sok a Priest, akkor a két Freezing Trap lehet a nyerő választás. A Secret Planből az aktuális ellenfélhez igazodva lehet további titkokat kikeresni, ami tovább növelheti az esélyeinket. Mivel az ötödik körben már nincs Spellstone, nem kell sietni annyira a Secretek kipakolásával. Többször előfordul majd, hogy a Spellstone beragad plusz egy körig, mivel a Deathstalker Rexxar és néha a To My Side! is jobb a hat manás körünkben, –de a bőség zavara általában már a győzelmet eredményezi.

Aggro ellen kötelező az Explosive Trapeket, Wandering Monstereket és a Candleshotot megtartani, Lock és Priest ellen a Hunter's Markokban bízhatunk. Szerencsére Rhok'delar és Zul'jin hatalmas utánpótlás erőforrásokkal tudja feltölteni a kezünk és a boardunk, ezért nem kell tartani attól, hogy egy elhúzódó mérkőzést elveszítünk amiatt, hogy kifogytunk a munícióból. Kell a jó húzás és rengeteget segít, ha Deathstlaker Rexxar minél hamarabb kijön a Priestekkel és Paladinokkal tarkított metában. A számok azonban nem hazudnak: a visszaesés valós, de ha csak ez az egy paklitok van teljesen kész, nem kell rögtön betörni mindent és keresni valami újat. Rank 5-ig ezzel is simán lemászhattok a megfelelő tudás, tapasztalat, –és egy kis szerencse– mellett.

Én eddig viszonylag kicsi és Priestek nélküli mintán hoztam kiváló számokat a paklival, ezért is ajánlom nyugodt szívvel. Az Odd Warriorok és Even Lockok nem okozhatnak akadályt és az Odd Paladin ellen is tömegével van megoldás a korai agresszióra. Clone Priest és egyéb OTK deckek ellen eddig sem volt sok esély, ezért ha ilyen deckekkel találkoztok érdemesebb kicsit hanyagolni a játékot, vagy esetleg váltani más paklira, ha megtehetitek.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!