"Nem ígérhetek semmi elképesztőt a Majorre, a top 8 elérése a cél" - zeus interjú

A Na'Vi idei első versenyén nem volt legjobb formájában, de mire mennek majd az év első Majorén?

A Na'Vi csapata is teljesítette az idei első versenyüket, bár az ICE Challenge döntője nem sikerült túl fényesen. Második helyen végeztek a North mögött, de előtte a Heroic csapatától is kikaptak, így alsóágról kellett felmászniuk a dánok mellé. A csapat jelenlegi helyzetéről, valamint a Major előtti elvárásokról Danylo "zeus" Teslenko adott interjút a HLTV-nek, még az AVANGAR ellen aratott győzelmük után.

Milyen elvárásokkal indultok neki majd a Majornek?

"Nem igazán jó most a játékunk, talán azért mert a hosszú szünet alatt jóformán csak online gyakoroltunk. Olyan mintha a Majort úgy kezelnénk, mint bármelyik másik versenyt, nincs meg az a vágy, ami egy ilyen versenyt szokott megelőzni. Nem ígérhetek semmi elképesztőt a Majorre, a jelenlegi helyzetben talán a top 8 elérése a cél. Meglátjuk hogyan fog alakulni, de az biztos, hogy meg kell oldanunk néhány kapcsolati és kommunikációs problémát, mert amíg ezek fennállnak, addig nincs miért a top 1 eléréséről beszélnünk."

Még a 2018-as lisszaboni BLAST Pro Series során azt mondtad nekünk, hogy 2019-ben akár be is fejezheted a profi karriered. Azóta erről nem mondtál semmit, –van bármi konkrétumod ezzel kapcsolatban?

"Egy bizonyos ponton teljesen elvesztettem minden motivációm, több okból is kifolyólag. Először is, 31 évesen már elég nehéz tartani a szintet a profi mezőnyben, talán csak két ember van ilyen korral a legjobbak között, Edward és én. De a fő indok leginkább az, hogy nem élvezem a csapattársaimmal a kommunikációt, nem olyan már a kapcsolatunk, mint korábban. Egyszerűen nincs meg bennem az a tenni akarás, mint régen, nem érzem úgy, hogy igenis a legjobbak lehetünk ha dolgozunk rajta. A játékot továbbra is élvezem, de  mindig is valami újat, valami ütőset akartam csinálni, –és úgy érzem ezt most nem tudjuk megtenni. Az éven valószínűleg játszani fogok, –megvan hozzá bennem az erő és az energia–, de a motivációval vannak gondok."

Végezetül beszéljünk kicsit a csapat pályáiról. Mostanában nem igazán játszotok Cache-en, Inferno és Nuke pedig sokszor nem várt eredményekkel zárult. Milyen terveitek vannak pályaválasztás terén a Majorre?

"Változtattunk kicsit a pályákon belüli szerepeinken és elkezdtünk olyanokon is játszani, amiken korábban nem, vagy csak nagyon ritkán. Azon dolgozunk, hogy akár mind a hét pályán is erősek legyünk, de ahogy már említettem, sokkal fontosabb, hogy elsőként a motivációs gondjainkat oldjuk meg. Egyelőre ködösek még a dolgok, de a Major után minden kitisztul majd. Jó pár versenyünk lesz az elkövetkező hónapokban, amikre akár új pályákkal is készülhetünk. Van még egy kis időnk a Majorig is, amit feltétlenül gyakorlásra fogunk használni."

Nem fest túl biztató képet a Na'Vi-ról zeus; nem lennék meglepődve azon sem, ha egy rosszabb Major eredmény után többen is elhagynák a csapatot. Mindenesetre ne írjuk még le a Na'Vi-t: valószínűleg 19-re húznak majd lapot Lengyelországban, –de akár még erőre is kaphatnak egy-két győztes mérkőzés után.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!