Ma már elképzelhetetlen lenne nélküle a játék, 7 éve viszont sok profi panaszkodott miatta

Nerfek és buffok jönnek-mennek, de azért a Molotovot csak nem kéne kivenni a játékból.

A CS:GO kezdete óta rengeteget változott a játék; átalakultak pályák, fegyverek és játékmechanikák is. Biztosan ti is fejből tudtok sorolni olyan nerfeket vagy buffokat, amik eléggé felborították a játékot, –akár amatőr, akár profi szinten. Legfrissebb emlékként talán a CZ:GO megszületését és az AUG/SG553 metát lehetne felhozni, amire egyébként meglepően sok profi panaszkodik. Én személy szerint csak örülök annak, hogy ez a két fegyver is végre használható lett, a profi játékosok pedig már korábban is panaszkodtak olyan miatt, ami ma már picit vicces.

2012-ben két dán játékos, Mathias "MSL" Sommer Lauridsen és Lukas "gla1ve" Egholm Rossander összeszedte több, akkori profi játékos véleményét és együtt kezdeményezték, hogy a Molotov kerüljön ki a kompetitív meccsekből. Igen, a Molotov, ami nélkül ma már gyakorlatilag elképzelhetetlen egy MM meccs vagy Major döntő. 2012-ben mégis sokak szemét szúrta a tüzes víz, véleményük szerint fölösleges eszköz volt és csak unalmassá tette a meccseket. "Reméljük, hogy így az összeszedett információk és sokak véleményére hallgatni fognak majd a versenyek szervezői és nem erőltetnek senki által nem kedvelt szabályokat" - olvasható MSL akkori bejegyzésében. Akkoriban egyébként meglepően sokan osztották véleményüket, többek között Rejin, Xizt és a mousesports akkori játékosa, Mx szerint is ki kellett volna venni a molotovot a játékból.

Mx: "A Molotov teljesen megváltoztatta azt a játékot, ami már évek óta működött. Rusholni szinte lehetetlen ha molotov van előtted, kivéve ha bután áttolod. A játék teljes dinamikáját megtöri, szerintem is bannolni kéne."

Rejin: "Szerintem a Molotov csak tönkreteszi a CS-t azzal, hogy teljesen el tudsz zárni helyeket a rushtól. Inferno-n például banánt le tudod zárni egy bő 40-46 másodpercre Molotovval és füsttel, teljesen ellehetetleníti az ottani játékot."

Xizt: "Igen, jobban örülnénk ha Molotov nélkül játszhatnánk."

Persze a játékosok kiakadása nem volt véletlen; akkoriban még bőven más volt a Molotov működése is, MSL és gla1ve felhívása után kb. egy hónappal meg is érkezett a frissítés a Valve-tól, ami nerfelte a tüzeket, –sokkal kisebb területen égtek ezúttal és ekkor jött be az a funkció is, hogy a füsttel elolthatjuk a gyújtógránátokat.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!