Hirdetés

Ezekről a Lissandra csúszásokról nem biztos, hogy tudtál - videó

League of Legends - Korábban már mutattunk be pár karakterspecifikus trükköt. Ezúttal Lissandra E-jét mutatjuk be úgy, ahogy még nem biztos, hogy láttad.

Hirdetés

Lissandra nagyjából a tavalyi VB óta éli újfent aranykorát, amióta felfedezték, hogy az Aftershock igencsak kifizetődő rajta, mivel iszonyat tankosságot nyújt neki, amikor beugrik egy-egy csapatharcba. Nem feltétlenül magas mechanikai nehézségéről híres a karakter; pár meccs után azért rá lehet érezni a kombókra. Bemegyünk, CC-t osztunk ki mindenkire és amennyi sebzés kifér a csövön. Ha elfajulna a helyzet, akkor az Aftershock egy darabig véd minket, majd ott az ultink és a Zhonya is, amíg a többiek feltakarítanak. 
213
Lissandra erejét igazság szerint a nem szokványos szögekből való érkezése és hirtelen CC-je jelenti, mivel elég sok akadályon tud átcsúszni E-jének (Jégösvény) köszönhetően. A nehézség leginkább az, hogy ezeket a lehetséges helyzeteket előre meglássuk és a megfelelő pozícióban legyünk, hogy ki tudjuk segíteni csapatunkat. Ehhez viszont nem árt tudni, hogy pontosan  hol is tudjuk meglepni az ellenfél csapatát; ebben szeretnénk most segíteni. Egy-egy falon mindenki át tud menni, viszont vannak nem feltétlenül egyértelmű útvonalak is. 

Kezdjük az egyszerűbbekkel! Minden helyzethez mutatunk képet, –illetve videót is–, hogy nektek könnyebb legyen ezt megtanulni!

A Raptorok körül nem egy, hanem egyszerre akár két falon is átmehetünk, ahogy azt a fenti képen láthatjátok. Egyrészt működik mind piros, mind kék oldalon, és nem csak a teljes Raptor tábort tudjuk átugrani, hanem a folyóból is egészen a Raptorokig tudunk csúszni, –így ha utánunk is Flash-elne valaki, akkora távot ő már biztosan nem tud egyből megtenni.

A másik érdekes útvonal a sárkány, illetve a Baron körül van. Ezek azért csalókák –és valószínűleg azért nem tud róla mindenki–, mert az irányjelző úgy mutatja, mintha nem feltétlenül érnénk el odáig. Azt viszont már korábban megtanultuk, hogy az adott hely magaslati viszonya, illetve a kameraállás csalóka lehet; éppen ezért működnek ezek is.

A sárkány odújából egészen az eggyel lentebbi fal alá is tudunk érkezni, közel a Krugokhoz. A Baron odújához pedig nem kell a közvetlen közelében állni, a felső tribush melletti faltól is bőven beérünk, ha kell.

A következő "trükk" elvileg csak a piros oldalon működik, a pálya elhelyezkedése és a tereptárgyak viszonya miatt. A lényeg, hogy a piros oldali alsó ösvényen két helyen is két falat tudunk átugrani.

Ezek egyike a T2-es toronynál van, ahova a farkasok mellől tudunk átcsúszni. Hiába mutatja azt a kurzor, hogy nem érünk át a falon, ha kivárjuk az animáció végét és ott aktiváljuk újra, akkor pontosan a torony alatt fogjuk találni magunkat. Ugyanígy a lenti tribush-nál is, két falat tudunk átugrani, –ez a T1-es dive-oknál nagyon jól jöhet: nem kell megkerülni a falat és átmenni a bokron.

Az utolsó trükk a legnehezebb. Ez nekem is több próbálkozás után sikerült csak, amíg kitapasztaltam, hogy miként is kell helyezkedni. Nagyon ki kell centizni, de talán mind közül ez a leghasznosabb menekülés szempontjából. A sárkány odújából egészen a vörös erősítésig tudunk menni, ha elég ügyesek vagyunk.

Teljesen a falhoz kell menni ehhez, –ahogy a képen is látszik–, egy picit a kiálló szikla mögé, de nem teljesen. Ezt követően pedig a vörösnél látunk a fal mellett egy apró gyökeret, ezt kell nagyjából megcélozni a kurzorral. Az igazán nehéz része pedig itt jön: mindehhez majdnem tökéletes időzítés kell és ki kell várni az animáció legvégét, különben a fal innenső részén találjuk magunkat. Éles játékban ez különösen nehéz lehet, de egy kis gyakorlással megtanulható. Így ha valaki netán utánunk ugrana, szinte biztos, hogy egészen a vörösig nem tud majd követni minket.

Ajánlott ezeket először gyakorló módban kipróbálni, nehogy éles meccsen fejeljük le a falat, amikor nem kéne!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
A hozzászólás nincs engedélyezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés