Megéri megvenni az M41D-t?

Megéri megvenni az M41D-t?

Részletes elemzés az új kínai prémium könnyű tankról.

A World of Tanks új prémium tankja az amerikai fejlesztési fáról ismerős M41 Walker Bulldog zöldre festett kínai verziója, ami az ígéretek alapján egy lomhább mozgású, ám sokkal nagyobb tűzerejű egységnek készült, amivel sokkal inkább támogató harckocsiként kell használni, mintsem felderítőként.

Az M41D történelmi háttere

Az M41D az amerikai M41A3 Walker Bulldog módosított verziója, aminek fejlesztését a Kínai Köztársaság végezte. A járművet DD 8V-71T dízelmotorral, egy modern tüzelési rendszerrel, egy fejlett M32K1 löveggel és oldalán szoknyával látták el. Továbbá a tank egy új lőszertípust is kapott. Összesen 50 jármű készült el.

M41D elemzés

Főfegyverzet

A főfegyverzetnek két jelentős előnye van a Black Dog és a Walker Bulldog ágyújához képest. Az egyik, hogy a normál lövedék átütési értéke jelentősen meg lett növelve, a másik pedig a lövedék sebessége, -bár ez utóbbi inkább a Black Doghoz képest tűnik számottevőnek. Az ágyú emellett rendkívül pontos, gyorsan szűkül és megbízható, de hátránya, hogy a prémium lövedéke is APCR, ami a távolság függvényében veszít átütési értékéből.

Páncélzat

Szemből és hátulról épp olyan, mint a másik két Bulldog, ellenben a szoknyája oldalról okozhat kellemetlenségeket. Egyrészt a játék rétegelt páncélzatként kezeli, így a HEAT lövedék elakadhat benne, másrészt megfelelő döntöttség mellett a magasabb átütési értékkel rendelkező lövedék sebzését is felfoghatja.

Mozgékonyság

Mozgékonyságban az M41 Walker Bulldog viszi a prímet, de gyorsulásban az M41D követi, amit valójában csak végsebessége korlátoz kissé. Azt mondhatjuk, hogy bár papíron igaz lehetne a lomhább mozgás, magasabb tűzerő elképzelés, addig a gyakorlatban ebből mit sem érezni.

Tippek az M41D használatához

Ahogy sem a Black Doggal, sem a Walker Bulldoggal, úgy az M41D-vel sem érdemes berohanni a frontvonalra. Az M41D egy könnyű tank köntösbe öltöztetett M46 Patton, ami gerilla harcmodorral szedi áldozatait. Ez egyrészről jelenti az üsd és fuss taktika elsajátítását, másrészről a hull down képességek maximális kihasználását. Ha a helyzet úgy kívánja, akkor a rivális könnyű tankokat tűzerőből, a lomhább nehéz tankokat és tankvadászokat pedig körbetáncolással intézi el.

Összességében az M41D egy kiváló könnyű tank, ami az ígéretekkel ellentétben nemcsak harcra, hanem felderítésre is maximálisan alkalmas. A kerekes tankok elterjedése ellenére szükség van hagyományos felderítőkre is, és az M41D tökéletes erre a szerepre.

Kinek ajánljuk?

Elsősorban azoknak, akiknek az M41 Walker Bulldog játékstílusa bejött, valamint azoknak, akiknek nincs meg sem az M41 90 mm, sem a Type 64. Az M41 90 mm egy sokoldalú tank, ami a jól védett egységekkel szemben 250 milliméter átütésű HEAT-tel léphet fel, a gyengén védettekre pedig a 102 milliméter átütéssel és 320 alfával rendelkező HEP-pel tüzelhet. E téren játékélményben magasan túlszárnyalja a kínai kihívót. A Type 64 pedig természetesen a legénységképzés miatt került említésre.

Ajánlott képességek: Testvériség, Álcázás, Hatodik érzék, Felderítés, Helyzetfelismerés, Adrenalin Roham, Kapáslövés, Sima utazás
Ajánlott felszerelések: Töltésgyorsító, Periszkóp, Optika / Ventilátor

Stronghold mérkőzéseknél leginkább gyengébb csapatok ellen lehet eredményes -ugyanis az LT-432 legyőzi, ha legalább veled egy szintű játékos vezeti-, tehát kompetitív meccseknél már erősen rezeg a hatékonyság képzeletbeli léce. Végül, de nem utolsó sorban a gyűjtőknek úgyszólván kihagyhatatlan ajánlat, hiszen egyike azon tankoknak, amik a valóságban is léteztek.

Mit szólsz az új Bulldoghoz? Ellenfélként mennyire tartasz tőle?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.