Homofób beszólása miatt élő adásban bannolta Deadmau5-t a Twitch

Homofób beszólása miatt élő adásban bannolta Deadmau5-t a Twitch

PUBG - A világhírű DJ és producer egy stream sniperre akadt ki PUBG közvetítése során. 

Az elmúlt évek során a Twitch egyre komolyabb szabályokat hozott, melyek meghatározzák, mi is szerepelhet egy közvetítésben. Sajnálatos módon azonban a moderátorok bizonyos esetekben hajlamosak kettős mércét alkalmazni, vagyis ugyan azon vétségért személyre szabottan büntetik meg a streamert, esetleg teljesen figyelmen kívül hagyják az esetet. A Twitch nagyságából és a közvetítők számából adódóan természetesen minden hétre jut egy kisebb-nagyobb dráma, az eheti cirkusz középpontjában pedig a kanadai DJ és producer, Deadmau5 áll, aki előszeretettel streamel PUBG-t a rajongói számára. A legutóbbi közvetítésén azonban Deadmau5-nál elszakadt a cérna és a "Ez egy f***** stream sniper k****?" kifejezést használta, amire rá is rabolt a Twitch és élő adásban kapta a bant. Az indoklás szerint a kitiltás gyűlöletbeszéd miatt történt. 

Rod Breslau on Twitter

Twitch has banned @deadmau5 for 'hate speech' for using a homophobic slur against a stream sniper in PUBG. In a response on Reddit, Deadmau5 says he will likely no longer partner with or stream on Twitch due to the platform's double standards on censorship and suspensions.

A kitiltás hatására a DJ úgy határozott, törli a Twitch fiókját és az eset reddit posztjánál úgy indokolta mindezt, hogy nem bírja tovább a felület kettős mércéjét. Érdekes módon a komment nem egy klasszikus "rossz fát tettem a tűzre, sajnálom" bocsánatkérést tartalmaz, hanem inkább egy káromkodásokkal teletűzdelt őszinte vallomást, hogyan is vélekedik az egészről. 

"Igen, sajnálom az egészet srácok, nagyon szórakoztató volt az egész hely, de egyszerűen nem bírom elviselni a Twitch kettős mércéjét. Szórakoztató volt a partnerségünk és egy remek vállalatról van szó, akikkel jó együtt dolgozni, viszont rövidre zárva, nincs kapacitásom arra, hogy ilyen szarságokkal foglalkozzak. 

Tök mindegy haver. Az internet nagyrészt csak egy hatalmas pöcegödör... és míg elismerem, hogy amit mondtam, nagyrészt toxic volt, de ez nem egy olyan nézőpont, amivel bármilyen szinten egyet tudok érteni... ez csak egy nagyon alja f*s volt Coloradóból, ahol úgy döntöttek, hogy hírt csinálnak belőle... ismét bebizonyítva ezzel, hogy az online clickbait világ csak egy nagy szarkupac és ez még egy jobb napon.

Csak egy szimpla sértés volt az egész egy k*** gyökér számára, aki k** gyökér módon viselkedett és nem irányult azon emberek ellen, akik más szexuális orientációval rendelkeznek mint én. B* meg az egész szarság. Tudom ki vagyok és k*** nem kellene itt ülnöm, sírnom és közben védenem magam, hogy "ÉN NEM ILYEN EMBER VAGYOK, SAJNÁLOM!" Sajnálom igazából az egészet, sajnálom, hogy egy olyan világban élünk, ahol egy semmirekellő szarzsák csak ül a monitor előtt, arra várva, hogy valaki felb** magát, amivel több kattintást generálhat. Csak ezt sajnálom igazán. 

Az értelmes emberek valószínűleg tudják, csak a pillanat heve vitt el, azok viszont, akik az ellenkezőjét gondolják, inkább ne szóljanak hozzám és k**** maradjanak távol tőlem. 

EZEN KÍVÜL!

Az élet szép és jó. Az előadások alkalmával varázslatos dolgokat csinálok egy ki** fém kockával, szóval úgy tűnik be vagyok zárva ide vagy 10 napig. :) Viszlát!"

Deadmau5-nak egyébként nem ez az első esete, hogy bajba kerül szabad szájúsága miatt, tavaly év végén például a Twitteren használt transzfób kifejezéseket egy vita során, melyekért később természetesen bocsánatot kért. 

Goat lord on Twitter

https://t.co/acblerG5xF

Szerintetek egyébként jogosan bannolt a Twitch, vagy tényleg kettős mércét használnak a tartalomgyártókkal szemben? 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!