Komoly buktákkal kezdett a fnatic a Major első napján! - Összefoglaló

Komoly buktákkal kezdett a fnatic a Major első napján! - Összefoglaló

A Major első napja igazi csemegéket hozott a nézőnek, ahol a papírforma és annak ellenkezője is előfordult.

Tegnap, a technikai problémáktól sem mentes IEM Katowice Main Qualifier első játéknapjai igazi meglepetéseket is tartogatott számunkra. A torna egyik nyitómeccse, az fnatic vs. ViCi összecsapás kapásból a papírformát meghazudtolva indult, hiszen az esélyesebb fantic Overpasson nem tudott mit kezdeni a kínai ellenfelével.

A második mérkőzésre javítási lehetőséget kaptak Xizték, és a Winstrike ellen bizonyíthattak. A svéd csapat rajongói azonban csalódottan nézték végig a csapatuk vergődését, Trainen egy 2:13 félidőt mutatott az eredményjelző. A statisztikák szerint, a vonatos pályán CT oldalon lehet jobban érvényesülni, de a comeback nem sikerült a térfélcserét követően sem. Így állt be a 11:16-os végeredmény, és a fnatic 0:2-es startja.

A nagy csaptok közül az ENCE, az NRG és a Renegades hozta a kötelezőt és 2:0-val zárta a napot. Ezenfelül két győzelemmel viszont már csak a Tyloo büszkélkedhet, ami kétség kívül egy váratlan eredmény. A HLTV ranglista 67. helyezett kínai csapat – Johntha-val kiegészülve – szárnyakat kapott, előbb a Vitalityt, majd a Cloud9-t kényszerítették térdre. Ráadásul a flusha vezette C9 csupán 3 kört tudott hozni ellenük.

A kvalifikációs nap egyetlen hosszabbításos meccsét a Vitality és a Grayhound produkálta, ahol a franciák egy 2:13-as hátrányból hozták vissza a meccset és végül nyerték meg 19:17-re. Persze ehhez is kellett a Nuke CT orientáltsága, apEX és ZywOo kiváló formája.

A nyitónap összes eredményét lent találjátok:

Fun fact

Kíváncsi voltam az első nap fegyverhasználati statisztikáira, pontosabban arra, hogy a mostanában érzékelhető AUG/SGS meta milyen arányokat produkál a Majoron, így a HLTV statiszikai oldalát hívtam segítségül. Az utóbbi fegyver nem volt jellemző, viszont úgy tűnik, hogy az AUG reneszánszát éli a Majoron is, 17,9%-ban alkalmazták ezt a fegyvert, míg az AWP csupán 13,7%-ban.

Mai nap mérkőzései:

  • NRG vs. TYLOO
  • ENCE vs. Renegades
  • NiP vs. Winstrike
  • Vitality vs. Vega Squadron
  • NRG vs. ViCi
  • NiP vs. Renegades
  • G2 vs. AVANGAR
  • Cloud9 vs. ViCi
  • fnatic vs. Grayhound
  • Spirit vs. Furia

A mérkőzéseket természetesen az E1 TV-n is nézhetitek magyarul:

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!